Fargerik kålsalat med frø og bygg

Fargerik kålsalat med frø og bygg

Fargerik kålsalat med frø og bygg er salaten du skal lage nå fremover!

Den passer godt som crunchy tilbehør til vinterens middager eller til sommerens grillmat. Den er perfekt tilbehør til en burger eller grillet kylling. Og skulle du være så heldig å ha rester er det bare å ta det med som tilbehør til matpakka dagen etter. Eller kanskje du bare vil spise kålsalat.

Fremgangsmåten er enkel om du har en mandolin. Har du ikke en mandolin er dette en ypperlig anledning til å øve seg på knivferdigheter.

Lag gjerne dressingen først så er den gjort og kan godgjøre seg mens du forbereder grønnsakene.

Og ta deg tid til å riste frøene – det gjør stor forskjell på smaken! Frøene har du i en tørr stekepanne, dvs uten olje. Kjør opp varmen og rist frøene til de begynner å poppe litt og det dufter godt av pannen din. Husk å røre litt om mens du rister frøene slik at de ristes jevnt.

Fargerik kålsalat med frø og bygg

På utkikk etter flere gode salater? Ta en titt på disse!


SKIKKELIG GODE SALATER

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!

Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.


Fargerik kålsalat med frø og bygg

ingredienser
salaten
  • ca. 300g rødkål, strimlet
  • ca. 300g hodekål, strimlet
  • ca. 300g gulrøtter, strimlet
  • en god håndfull grovhakket frisk persille
  • ca. 100g kokt byggryn
  • 100g frø - gjerne en blanding av gresskarfrø, solsikkefrø, sesamfrø, og så videre
dressing
  • 2 ts dijon sennep
  • 1/2 hvitøksfedd, finrevet
  • 50ml hvitvinseddik
  • 150ml olivenolje
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Fargerik kålsalat med frø og bygg

Begynn gjerne med dressingen.

Bland sennep med eddik og hvitløk. Hell oppi olivenolje mens du rører. Smak til med salt og pepper.

Skjær rødkål, hodekål og gulrøttene i tynne strimler. Bruk en god skarp kniv for å gjøre dette eller en mandolin om du har. Pass på fingrene!

Ha alt opp i en stor bolle og rør sammen med grovhakket persille.

Rist frøene i tørr panne (dvs ikke tilsett olje). La de avkjøle.

Ha byggryn og frø i salaten.

Hell 100ml av dressingen over salaten og rør godt sammen.

Fargerik kålsalat med frø og bygg

Server resten av dressingen på si for de som vil ha mer.

Håper dette frister!

Fargerik kålsalat med frø og bygg

 

Kommentarer

  • Reply Gro 6. januar 2024

    Skal byggryn kokes først?

    • Reply Mat På Bordet 7. januar 2024

      Hei Gro
      Det står kokt byggryn i ingredienslisten, så du kan enten bruke byggryn som du har til overs fra en middag, eller koke opp til oppskriften:)
      Lykke til!

  • Reply Vigdis Tvete 7. mai 2021

    Hei jeg tenker å lage din fargerike kålsalat i dag, men ingen av butikkene her har rødkål! Har du et alt forslag? Hilsen Vigdis

    • Reply Mat På Bordet 16. mai 2021

      Hei Vigdis
      Du kan bruke andre kål typer, men vil da selvsagt gå glipp av det fine røde innslaget.
      Hvis du vil tilføre mer farge kan du også bruke grønnkål og kanskje litt mer gulrøtter.
      hilsen
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »