
Fargerik kålsalat med frø og bygg er salaten du skal lage nå fremover!
Den passer godt som crunchy tilbehør til vinterens middager eller til sommerens grillmat. Den er perfekt tilbehør til en burger eller grillet kylling. Og skulle du være så heldig å ha rester er det bare å ta det med som tilbehør til matpakka dagen etter. Eller kanskje du bare vil spise kålsalat.
Fremgangsmåten er enkel om du har en mandolin. Har du ikke en mandolin er dette en ypperlig anledning til å øve seg på knivferdigheter.
Lag gjerne dressingen først så er den gjort og kan godgjøre seg mens du forbereder grønnsakene.
Og ta deg tid til å riste frøene – det gjør stor forskjell på smaken! Frøene har du i en tørr stekepanne, dvs uten olje. Kjør opp varmen og rist frøene til de begynner å poppe litt og det dufter godt av pannen din. Husk å røre litt om mens du rister frøene slik at de ristes jevnt.

På utkikk etter flere gode salater? Ta en titt på disse!
- rosenkålsalat med quinoa og klementiner
- blomkålsalat med ristede kikerter
- fargerik og sunn byggrynsalat
- asiatisk salat med sprøstekt and
- kyllingsalat med bygg

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!
Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.
Skal byggryn kokes først?
Hei Gro
Det står kokt byggryn i ingredienslisten, så du kan enten bruke byggryn som du har til overs fra en middag, eller koke opp til oppskriften:)
Lykke til!
Hei jeg tenker å lage din fargerike kålsalat i dag, men ingen av butikkene her har rødkål! Har du et alt forslag? Hilsen Vigdis
Hei Vigdis
Du kan bruke andre kål typer, men vil da selvsagt gå glipp av det fine røde innslaget.
Hvis du vil tilføre mer farge kan du også bruke grønnkål og kanskje litt mer gulrøtter.
hilsen
ina