Kyllingsalat med bygg

Kyllingsalat med bygg

Her har du en nydelig kyllingsalat med bygg og bacon! Jeg har litt dilla på bygg om du ikke har fått det med deg. Salaten har jeg toppet med bringebær – nydelig, økologiske bringebær som jeg kjøpt for en uke siden og som jeg for tiden bruker på alt. Også salater.

Er det ikke sesong eller har du ikke bringebær er det ikke noe i veien for å sløyfe eller erstatte de med noe annet. Ønsker du et innslag av rødt kan du for eksempel bruke granateplekjerner. Blåbær er også deilig i salater!

Jeg er veldig glad i salat til middag, men føler ofte at det ikke holder meg mett om ikke det er annet enn grønnsaker i salaten. Det er derfor bygg er med i gamet her. I tillegg til å tilføre en herlig smak på salaten, føler jeg meg mer mett. Bygg gjør altså at denne salaten blir en mer fullverdig middag (eller lunsj).

Du kan selvsagt velge å sløyfe bygg eller ersatte det med noe annet om bygg ikke er helt din greie. Bulgur for eksempel, gjerne fullkorn. Eller ris (også gjerne fullkorn) for eksempel. Mulighetene er mange.

Kyllingsalat med bygg

Er du glad i bygg? Ta gjerne en titt på disse oppskriftene også:

Kyllingsalat med bygg og bacon – 4-6 porsjoner

Les om hvilken kylling du bør kjøpe for best dyrevelferd her. 

ingredienser
  • 100 g byggryn
  • 400 g kyllingfilet
  • røkt paprika, salt, pepper
  • 100 g bacon
  • ca. 150 g crispisalat
  • 1 agurk
  • 1 paprika
  • 1 stor avokado
  • 4-6 vårløk
  • bringebær
fremgangsmåte

Kyllingsalat med bygg

Kok byggryn iht pakkens anvisninger. Skyll med kaldt vann og la det renne godt av. Ha byggryn i en bolle.

Krydre kyllingen med røkt paprika, salt og pepper. Dette er bare et forslag til krydder. Kanskje du har en ferdig krydderblanding du liker å bruke? Kanskje du vil kjøre litt tex-mex og bruke chilipulver, spisskummen og hvitløk. Her står du fritt til å krydre som du vil.

Er det vær til det og har du grill kan du grille kyllingen og bacon. Hvis ikke kan begge stekes i stekepanne. Velger du dette alternativet foreslår jeg at du steker bacon først og steker så kyllingen i baconfettet som blir igjen i stekepannen.

Sett kyllingen til side og la den hvile mens du lager resten av salaten.

Skjær eller riv salaten i biter.

Skjær agurken på langs, og så på langs igjen. Skjær så i skiver.

Skjær paprika i biter. Skjær avokado i terninger og vårløken i skiver.

Skjær eller riv kyllingen i biter. Skjær bacon i biter.

Ha alt i en salatbolle og bland forsiktig sammen.

Kyllingsalat med bygg

Topp med bringebær om du bruker.

Server gjerne salaten med en rømmedressing eller en vinaigrette. Her finner du noen gode oppskrifter på dressing:

4 gode salatdressinger

grønn salatdressing

ranch salatdressing

Kyllingsalat med bygg og bacon

Bon appétit!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »