
Earl Grey (tekake) vekket oppsikt når jeg la den ut på stories forrige uke. Jeg fortalte selvsagt ikke hva slags kake det var, men ba folk gjette, velvitende om at sjansen var liten for at noen skulle kunne klare å gjette riktig. Jeg er litt slem sånn…
Nøttekake, valmuekake og banankake var gjengangerne som forventet. Men de små mørke flekkene du ser i kaken er te. Earl Grey te for å være presis. Oppskriften er hentet fra Bon Appetit og du kan takke Sigurd som var og fotograferte meg i forbindelse med en reportasje i D2 8.mai at den dukker opp her på bloggen. For sånn er det når man kommer i snakk med folk som er like engasjert i mat som deg – man tipser om gode oppskrifter. Så takk Sigurd for at du insisterte på at jeg burde prøve denne oppskriften på Earl Grey kake. Jeg var skeptisk, det må jeg innrømme, men for en kake. Saftig og aromatisk og ulik alle andre kaker jeg har spist.
Kaken er enkel å lage og blandes lett sammen for hånd. Jeg håper du blir like nysgjerrig som jeg var og prøver oppskriften!

Er du glad i formkaker, kan jeg også anbefale disse:





Hei! Hvilken type yoghurt bruker du?
Jeg bruker vanlig yoghurt naturell 🙂
Når skal teen i røra?
Samtidig som yoghurten – står i oppskriften 😉
Kan man bruke te i løsvekt også?
Ja, det kan du – 3 ss te i løsvekt da 🙂
ina
Kaken virker god. Har lyst å prøve, men har et spørsmål først.
7 poser earl grey te? Altså: Te flakene som de er eller tevann av 7 poser?
Her har jeg litt tungt for det….
Te flakene som de er – klipp opp posene og tøm innholdet i røra 😉