Earl Grey kake (tekake)

Earl Grey kake (tekake)

Earl Grey (tekake) vekket oppsikt når jeg la den ut på stories forrige uke. Jeg fortalte selvsagt ikke hva slags kake det var, men ba folk gjette, velvitende om at sjansen var liten for at noen skulle kunne klare å gjette riktig. Jeg er litt slem sånn…

Nøttekake, valmuekake og banankake var gjengangerne som forventet. Men de små mørke flekkene du ser i kaken er te. Earl Grey te for å være presis. Oppskriften er hentet fra Bon Appetit og du kan takke Sigurd som var og fotograferte meg i forbindelse med en reportasje i D2 8.mai at den dukker opp her på bloggen. For sånn er det når man kommer i snakk med folk som er like engasjert i mat som deg – man tipser om gode oppskrifter. Så takk Sigurd for at du insisterte på at jeg burde prøve denne oppskriften på Earl Grey kake. Jeg var skeptisk, det må jeg innrømme, men for en kake. Saftig og aromatisk og ulik alle andre kaker jeg har spist.

Kaken er enkel å lage og blandes lett sammen for hånd. Jeg håper du blir like nysgjerrig som jeg var og prøver oppskriften!

Earl Grey kake (tekake)

Er du glad i formkaker, kan jeg også anbefale disse:

Earl Grey kake (tekake)

ingredienser
  • 2 egg
  • 250g sukker
  • 250ml yoghurt
  • 250ml neutral olje (rapsolje for eksempel)
  • Earl Grey te fra 7 poser (10g)
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 250g hvetemel
  • 1 1/2 ts salt
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
fremgangsmåte

Ovn temp. 160°C.

En kakeform, 20×12 cm , smurt og kledd med bakepapir.

Pisk egg og sukker sammen til en lys og tykk eggedosis.

Rør inn yoghurt, te og vaniljeekstrakt.

Hell oljen i røren mens du rører.

Mål opp hvetemel og bland med salt, natron og bakepulver. Rør inn i røren.

Hell røren oppi formen og strø med litt perlesukker.

Earl Grey kake (tekake)

Sett formen i varm ovn og stek i ca. 1 time. Test med kakepinne for å se om den er gjennomstekt før du ta den ut.

Earl Grey kake (tekake)

La den avkjøle 15 minutter i formen før du løfter ut kaken og lar den avkjøle helt på rist.

Earl Grey kake (tekake)

Server kaken i skiver.

Earl Grey kake (tekake)

Kaken er saftig og holder seg derfor godt noen dager etter at den er bakt.

Om du vil friske den opp noe, kan du legge kakeskiver i brødristeren.

Kommentarer

  • Reply AIR 17. juni 2020

    Kan man bruke te i løsvekt også?

    • Reply Mat På Bordet 21. juni 2020

      Ja, det kan du – 3 ss te i løsvekt da 🙂
      ina

  • Reply Kari 1. mai 2020

    Kaken virker god. Har lyst å prøve, men har et spørsmål først.
    7 poser earl grey te? Altså: Te flakene som de er eller tevann av 7 poser?
    Her har jeg litt tungt for det….

    • Reply Mat På Bordet 9. mai 2020

      Te flakene som de er – klipp opp posene og tøm innholdet i røra 😉

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »