Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Ristet blomkålsalat med sprøstekte kikerter og avokado

Ristet blomkålsalat med sprøstekte kikerter og avokado

Ristet blomkålsalat med sprøstekte kikerter og avokado er en lang tittel, jeg vet. Men, den kunne vært enda lengre…

Det er ikke så lett skal jeg si deg, å gi oppskriften et navn når det er så mye du ønsker å fortelle om den med en gang. Jeg kunne for eksempel også ha kalt dette en byggrynsalat med blomkål. Men, jeg tenker at akkurat byggryn er faktisk noe du kunne sløyfe uten å ‘ødelegge’ oppskriften. Tar du vekk byggryn så har du en salat som metter mindre og fungerer mer som tilbehør, mens har du det med er salaten et måltid i seg selv.

Blomkålsalat ble det derfor, for det er rundt blomkålen at denne salaten bygges. Blomkålen og kikerter ristes samtidig (dvs jeg velger å gi kikertene noen minutter ekstra for å forsikre meg om at de blir ordentlig sprøstekte). Krydres skal de også og her kan du selvsagt velge selv hvilke krydder og hvor mye krydder du ønsker å bruke. Jeg har gitt kikertene litt ekstra piff med sriracha saus (chilisaus) og det gjorde godt for salaten i sin helhet.

Du kan som sagt sløyfe byggryn om du ønsker, men du kan også erstatte med noe annet om du ikke har/liker byggryn. Perlespelt eller brunris vil jeg foreslå som erstatninger.

Som dressing har jeg valgt en ganske klassisk vinaigrette. Her står du også fritt til å bruke din favorittdressing om du ønsker.

Ristet blomkålsalat med sprøstekte kikerter og avokado

På utkikk etter flere gode salater? Ta en titt på disse!

Ristet blomkålsalat med sprøstekte kikerter og avokado – 3-4 porsjoner

ingredienser
blomkålsalat
  • 1 blomkål
  • 1 boks (400g) kikerter i lake
  • olivenolje
  • røkt paprika, salt, pepper, sriracha, spisskummen
  • 1 pose (65g) baby leaf salat
  • 1/2 agurk
  • 1 avokado
  • frisk basilikum til pynt
dressing
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1/2 hvitløksfedd, finrevet
  • 2 ts Dijon sennep
  • ca. 90ml olivenolje
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Ovn temp. 220° C

Hell laken av kikertene, skyll i kaldt vann og la de renne godt av. Tørk de gjerne med tørkepapir.

Ha kikertene i en bolle og hell over ca. 1 ss med olivenolje, 1 ts sriracha, 1/2 ts røkt paprika og litt salt og pepper. Rør godt om.

Ristet blomkålsalat med sprøstekte kikerter og avokado

Ha kikertene på et stekebrett og sett i varm ovn.

Bryt eller skjær blomkålen i små buketter og ha de oppi bollen du hadde kikertene oppi (ikke skyll eller vask bollen, gjenværende krydder brukes på blomkålen). Hell over ca. 1 ss med olivenolje, 1/2 ts røkt paprika, 1/2 ts spisskummen og godt med salt og pepper. Vend blomkålen i krydderblandingen slik at det blir jevnt fordelt.

Ristet blomkålsalat med sprøstekte kikerter og avokado

Etter at kikertene har stekt i 10 minutter lager du plass til blomkålen på stekebrettet.

Sett tilbake i ovnen og stek i 10-15 minutter til blomkålen har fått farge og kikertene er sprøstekte. Jeg lot kikertene mine stå litt for lenge i ovnen som du ser – ikke gjør det samme som meg…

Ristet blomkålsalat med sprøstekte kikerter og avokado

Lag dressingen. Ha eddik, hvitløk, sennep og olje på glass og rist godt sammen. Smak til med salt og pepper.

Bland et par spiseskjeer av dressingen med byggryn. Ha byggryn og salat i en bolle og bland godt.

Ristet blomkålsalat med sprøstekte kikerter og avokado

Skjær agurken i tynne skiver og fordel i salaten.

Ristet blomkålsalat med sprøstekte kikerter og avokado

Legg blomkålen på toppen (den kan gjerne være lunken)

Ristet blomkålsalat med sprøstekte kikerter og avokado

og strø de sprøstekte (men ikke brente) kikertene på toppen.

Ristet blomkålsalat med sprøstekte kikerter og avokado

Skjær avokado i store båter, del de gjerne i to og fordel over salaten.

Ristet blomkålsalat med sprøstekte kikerter og avokado

Pynt gjerne med litt frisk basilikum.

Server salaten med dressingen på si.

Ristet blomkålsalat med sprøstekte kikerter og avokado

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »