
Ristet blomkålsalat med sprøstekte kikerter og avokado er en lang tittel, jeg vet. Men, den kunne vært enda lengre…
Det er ikke så lett skal jeg si deg, å gi oppskriften et navn når det er så mye du ønsker å fortelle om den med en gang. Jeg kunne for eksempel også ha kalt dette en byggrynsalat med blomkål. Men, jeg tenker at akkurat byggryn er faktisk noe du kunne sløyfe uten å ‘ødelegge’ oppskriften. Tar du vekk byggryn så har du en salat som metter mindre og fungerer mer som tilbehør, mens har du det med er salaten et måltid i seg selv.
Blomkålsalat ble det derfor, for det er rundt blomkålen at denne salaten bygges. Blomkålen og kikerter ristes samtidig (dvs jeg velger å gi kikertene noen minutter ekstra for å forsikre meg om at de blir ordentlig sprøstekte). Krydres skal de også og her kan du selvsagt velge selv hvilke krydder og hvor mye krydder du ønsker å bruke. Jeg har gitt kikertene litt ekstra piff med sriracha saus (chilisaus) og det gjorde godt for salaten i sin helhet.
Du kan som sagt sløyfe byggryn om du ønsker, men du kan også erstatte med noe annet om du ikke har/liker byggryn. Perlespelt eller brunris vil jeg foreslå som erstatninger.
Som dressing har jeg valgt en ganske klassisk vinaigrette. Her står du også fritt til å bruke din favorittdressing om du ønsker.

På utkikk etter flere gode salater? Ta en titt på disse!
- rosenkålsalat med quinoa og klementiner
- blomkålsalat med ristede kikerter
- fargerik og sunn byggrynsalat
- asiatisk salat med sprøstekt and
- kyllingsalat med bygg

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!
Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.
Hei Ina
Oppskriftene dine er fine. Det vil være greiere å prøve flere av dem dersom det hadde vært en utskriftsmulighet, uten bilder. Slik layouten er, og uten utskriftsfunksjon, er det ikke så lett.
Hei Grete
Ja, jeg skjønner.
Det var faktisk et valg jeg tok når jeg reviderte bloggdesign og valgte da å ikke ha en utskriftsfunksjon.
Det er flere grunner til det valget – funksjonen kostet – min inntekt er delvis basert på besøkende på blogg – det er mer miljøvennlig.
Når det er sagt, så har jeg skrevet 4 fine kokebøker der du finner mange oppskrifter fra bloggen 🙂
https://www.ark.no/boker/Ina-Janine-Johnsen-Mat-pa-bordet-hver-dag-9788205506930
hilsen
ina
Hei. Står ingenting om mengde byggryn og hvordan den skal lages. Vil også nevne at det er mye reklame på bloggen. Så innleggene er det masse reklame . Kanskje du kan gjøre noe med det? Takk
Hei Lise
Oppskriften er rettet nå – takk for at du ga beskjed.
Reklame på bloggen er noe jeg har begynt med nylig og som vil testes fremover.
Det gjelder både for mengde og type annonser. Målet er å finne en god balanse mellom opplevelse av bloggen og inntjening, men det kan ta litt tid. Jeg er for tiden i en prosess der jeg bytter leverandør, og da må vi dessverre begynne forfra igjen.
Håper du fortsatt besøker bloggen til tross for reklame.
hilsen
ina