Du tror kanskje at du har smakt de beste brownies, men det har du ikke. Brownies med salt karamell er nemlig noe helt eget. Noe helt ut av denne verden kan du si.
Enormt mye sukker er involvert i denne baksten, så vær sikker på at du har mange å dele med. Skjær de gjerne i litt mindre ruter enn du normalt ville gjøre. Eller skjær de store – det er så klart helt opp til deg.
Selve kaken er selvsagt god i seg selv, men den salte karamellen er virkelig prikken over i’en. Og regn med å ha ekstra karamell til overs, for du trenger ikke alt til kaken. Eller kanskje gjør du. Igjen så er det helt opp til deg…
Har du ikke laget karamell før er det ikke noe å være redd for. Vær tålmodig. Og pass på. Dette er ikke tiden å glemme seg litt bort eller bli avlenket av noe annet. Karamell trenger full konsentrasjon. Men det er ikke vanskelig.
Både kaken og karamellen kan lages dagen i forveien om du ønsker. Når du først har helt på karamellen er ikke kaken umulig å oppbevare, den er bare veldig klissete. Du kan selvsagt løse dette ved å servere karamellen ved siden av.
Og som med brownies generelt er det godt med en kule is til. Akkurat som om du ikke hadde nok sukker og kalorier med kaken og karamellen. Ta deg en løpetur før eller etter brownies, de er verdt det.
Glad i brownies? Jeg har selvsagt mange flere oppskrifter på lur! Ta en titt på disse:
- enkle, men å så gode brownies
- digge brownies med bær
- peanøttsmør brownies
- Mette’s brownies
- 10 minutter brownies
- brownies med sjokoladeglasur