Brownies med salt karamell

Brownies med salt karamell

Du tror kanskje at du har smakt de beste brownies, men det har du ikke. Brownies med salt karamell er nemlig noe helt eget. Noe helt ut av denne verden kan du si.

Enormt mye sukker er involvert i denne baksten, så vær sikker på at du har mange å dele med. Skjær de gjerne i litt mindre ruter enn du normalt ville gjøre. Eller skjær de store – det er så klart helt opp til deg.

Selve kaken er selvsagt god i seg selv, men den salte karamellen er virkelig prikken over i’en. Og regn med å ha ekstra karamell til overs, for du trenger ikke alt til kaken. Eller kanskje gjør du. Igjen så er det helt opp til deg…

Har du ikke laget karamell før er det ikke noe å være redd for. Vær tålmodig. Og pass på. Dette er ikke tiden å glemme seg litt bort eller bli avlenket av noe annet. Karamell trenger full konsentrasjon. Men det er ikke vanskelig.

Både kaken og karamellen kan lages dagen i forveien om du ønsker. Når du først har helt på karamellen er ikke kaken umulig å oppbevare, den er bare veldig klissete. Du kan selvsagt løse dette ved å servere karamellen ved siden av.

Og som med brownies generelt er det godt med en kule is til. Akkurat som om du ikke hadde nok sukker og kalorier med kaken og karamellen. Ta deg en løpetur før eller etter brownies, de er verdt det.

Brownies med salt karamell

Glad i brownies? Jeg har selvsagt mange flere oppskrifter på lur! Ta en titt på disse:

Brownies med salt karamell

ingredienser
brownies
 • 200g smør eller margarin
 • 200g mørk sjokolade
 • 3 egg
 • 350g sukker
 • 1 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
 • 150g hvetemel
salt karamell
 • 200g sukker
 • 100ml vann
 • 1 ss lyssirup
 • 125ml kremfløte
 • 50g smør
 • flaksalt
fremgangsmåte

Ovn temp. 180°C

En firkantet form ca. 20x25cm, smurt og kledd med bakepapir

Ha smør eller margarin i en kjele og sett over varme. Bryt eller skjær sjokoladen i biter. Ta kjele av varmenn når innholdet har smeltet og ha oppi sjokoladen. La den smelte noen minutter før du rører den sammen til en glatt masse. Sett til side og la den avkjøle.

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Rør inn vaniljeekstrakt og den avkjølte sjokoladen. Rør inn melet.

Hell røren i forberedt form og sett i varm ovn. Stek i ca. 40 minutter eller til en kakepinne kommer rent ut. La kaken avkjøle.

Lag gjerne karamellen mens kaken steker.

Ha sukker, vann og sirup i en kjele. Rør sammen. Sett over varme og la det koke opp. Skru ned varmen slik at det småkoker. Når vannet har fordampet vil sukkeret begynne å få farge. Ta kjelen av varmen når den har en fin karamellfarge.  Ha oppi fløten. Vær forsiktig for det vil boble opp litt voldsomt. Rør fløten forsiktig inn i karamellen. Ha oppi smøret eller margarinen i porsjoner og rør til det er smeltet inn i karamellen. La karamellen avkjøle og ha det gjerne oppi et glass med lokk.

Brownies med salt karamell

Fordel noe av karamellen over kaken før servering, strø med flaksalt og skjær i ruter.

Brownies med salt karamell

Synes du at det ble litt for lite karamell kan du alltids helle litt mer over.

Brownies med salt karamell

Og er det noen som fortsatt synes det var litt lite karamell, kan de selv forsyne seg med mer.

Brownies med salt karamell

Håper det smaker! Husk løpeturen.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »