Hummus med kjøttdeig er en nydelig liten rett som gjerne spises med pita brød som tilbehør.
Hummus lages kjapt med hjelp av en food processor og gjerne med hjemmelagd tahini (sjekk ut oppskriften her, og prøv selv). Den kan selvsagt også lages på forhånd og oppbevares et par dager i kjøleskapet om den ikke spises opp med det samme da.
Så er det bare å steke kjøttdeigen. Kjøttdeig av lam eller storfe er det vi foretrekker her i huset. Kjøttet stekes og krydres og serveres sammen med hummus på et fat. Noen sprøstekte kikerter, ristede pinjekjerner og friske urter pynter det hele opp. Så gjenstår det bare å drysse det hele med god olivenolje.
Jeg skal la deg avgjøre om du synes dette holder som middag eller ikke. Server gjerne noen rå grønnsaker ved siden av – agurk, reddik, gulrøtter slik at du også kan dippe disse i deilig hummus.
Er du glad i hummus? Det er jeg! Såpass glad i det at jeg stort sett alttid har hummus tilgjengelig i kjøleskapet. Sjekk gjerne ut disse oppskriftene med hummus også!
- lammekjøttboller med hummus og salat
- spicy kyllingsalat med ris og hummus
- falafel med gresk salat og hummus
- rødbetehummus
- hummus med ruccola
- meze tallerken
Hummus lærte jeg en gang å tilsette meget finhakket kruspersille direkte i hummusen. Da får den en fint, grønt innslag, og persillesmaken kommer godt frem. Kjøp også gjerne et syrlig, kraftig rødt krydder som heter Sumak. Det kan brukes til ytterligere «pynting» av hummusen. Deilig mat!
Hei Laila
Ja, det finne utallige varianter 🙂
Mitt favorittkrydder er for tiden aleppo pepper som jeg nå også drysser over hummus 😉
hilsen
ina