Hummus med kjøttdeig

Hummus med kjøttdeig

Hummus med kjøttdeig er en nydelig liten rett som gjerne spises med pita brød som tilbehør.

Hummus lages kjapt med hjelp av en food processor og gjerne med hjemmelagd tahini (sjekk ut oppskriften her, og prøv selv). Den kan selvsagt også lages på forhånd og oppbevares et par dager i kjøleskapet om den ikke spises opp med det samme da.

Så er det bare å steke kjøttdeigen. Kjøttdeig av lam eller storfe er det vi foretrekker her i huset. Kjøttet stekes og krydres og serveres sammen med hummus på et fat. Noen sprøstekte kikerter, ristede pinjekjerner og friske urter pynter det hele opp. Så gjenstår det bare å drysse det hele med god olivenolje.

Jeg skal la deg avgjøre om du synes dette holder som middag eller ikke. Server gjerne noen rå grønnsaker ved siden av – agurk, reddik, gulrøtter slik at du også kan dippe disse i deilig hummus.

Hummus med kjøttdeig

Er du glad i hummus? Det er jeg! Såpass glad i det at jeg stort sett alttid har hummus tilgjengelig i kjøleskapet. Sjekk gjerne ut disse oppskriftene med hummus også!

Hummus med kjøttdeig – ca. 4 porsjoner

ingredienser
hummus
  • 2 boks (400g) kikerter i lake
  • 3 hvitløksfedd
  • 4 ss tahini*
  • 2 sitroner
  • 1 ts spisskummen
  • salt
kjøttdeig og annet tilbehør
  • 200g kjøttdeig
  • 1 ts spisskummen
  • salt, pepper
  • sprøstekte kikerter**
  • ristede pinjekjerner
  • frisk persille
  • god olivenolje
  • pita brød
fremgangsmåte

*lag din egen tahini – oppskriften finner du her.

**oppskriften på sprøstekte kikerter finner du her. Krydre de som du vil.

Lag hummus.

Hell av laken, men spar på laken fra den ene boksen. Skyll kikertene.

Ha kikerter, hvitløk og saften fra 1 sitron i en food processor. Sett maskinen i gang. Tilsett laken som du sparte på mens maskinen kjører.Det kan hende du ikke trenger alt – hummus skal være tykk og smidig.  Stopp gjerne maskinen for å skrape ned sidene inn i mellom.

Smak til med mer sitronsaft, spisskummen og salt.

Stek kjøttdeigen og krydre med spisskumme, salt og pepper. Bruk gjerne litt chili om du liker det litt hot.

Fordel hummus utover på et fat.

Topp med kjøttdeig, kikerter, pinjekjerner og frisk grovhakket persille. Hell litt god olivenolje over det hele.

Hummus med kjøttdeig

Spis med pita brød.

Hummus med kjøttdeig

Håper du har funnet en ny favoirttrett!

Kommentarer

  • Reply Laila Winther 11. januar 2021

    Hummus lærte jeg en gang å tilsette meget finhakket kruspersille direkte i hummusen. Da får den en fint, grønt innslag, og persillesmaken kommer godt frem. Kjøp også gjerne et syrlig, kraftig rødt krydder som heter Sumak. Det kan brukes til ytterligere «pynting» av hummusen. Deilig mat!

    • Reply Mat På Bordet 13. januar 2021

      Hei Laila
      Ja, det finne utallige varianter 🙂
      Mitt favorittkrydder er for tiden aleppo pepper som jeg nå også drysser over hummus 😉
      hilsen
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »