Mmm, ovnsbakte gulrøtter er ikke bare godt, men utrolig lett å lage! Perfekt tilbehør til for eksempel helstekt kylling/kalkun eller kjøtt. Eller som del av et vegetarmåltid selvsagt.
Jeg endte opp med å spise rester av potetstappe med ovnsbakte gulrøtter og bønner med hasselnøtter. Jammen godt!
Men, tilbake til gulrøttene. De skrelles eller vaskes godt. Som du ser har jeg ikke skjært bort endene – det gjør du selvsagt som du ønsker.
Jeg har også beholdt de hele. Er de alle noenlunde like i tykkelsen vil de stekes jevnt. Er de veldig tykke kan de deles på langs. Det samme gjør du om de er veldig lange og de ikke passer inn i formen du har tenkt å steke de i.
Gulrøtter, vann, smør, salt og hvitløk går i ovnen og stekes tildekket en halvtimes tid. Så stekes de videre uten tildekning slik at vannet fordamper og du står igjen med lett glaserte, møre og saftig gulrøtter med en hint av hvitløk.
Akk, dette er så godt.
På utkikk etter flere gode oppskrifter på tilbehør? Kanskje en av disse kan falle i smak?
- bønner med hasselnøtter og hvitløk
- lun rosenkålsalat
- raske grønne bønner med hvitløk og chili
- ovnsbakt løk
- persillepoteter
- potetstappe med blomkål og urter
800 gulrøtter?
Ja 🙂
Delikat gulrot, som jeg brukte her, kommer i pakker på 400g.
2 pakker altså….
hilsen
ina