Saftige og gode ovnsbakte gulrøtter med hvitløk

Saftige og gode ovnsbakte gulrøtter med hvitløk

Mmm, ovnsbakte gulrøtter er ikke bare godt, men utrolig lett å lage! Perfekt tilbehør til for eksempel helstekt kylling/kalkun eller kjøtt. Eller som del av et vegetarmåltid selvsagt.

Jeg endte opp med å spise rester av potetstappe med ovnsbakte gulrøtter og bønner med hasselnøtter. Jammen godt!

Men, tilbake til gulrøttene. De skrelles eller vaskes godt. Som du ser har jeg ikke skjært bort endene – det gjør du selvsagt som du ønsker.

Jeg har også beholdt de hele. Er de alle noenlunde like i tykkelsen vil de stekes jevnt. Er de veldig tykke kan de deles på langs. Det samme gjør du om de er veldig lange og de ikke passer inn i formen du har tenkt å steke de i.

Gulrøtter, vann, smør, salt og hvitløk går i ovnen og stekes tildekket en halvtimes tid. Så stekes de videre uten tildekning slik at vannet fordamper og du står igjen med lett glaserte, møre og saftig gulrøtter med en hint av hvitløk.

Akk, dette er så godt.

Saftige og gode ovnsbakte gulrøtter med hvitløk

På utkikk etter flere gode oppskrifter på tilbehør? Kanskje en av disse kan falle i smak?

Saftige og gode ovnsbakte gulrøtter med hvitløk – 4 -6 personer

ingredienser
  • 800 gulrøtter*, skrelt
  • 100 ml vann
  • 50g smør
  • 8 hvitløksfedd, skrelt
  • salt, pepper
fremgangsmåte

*jeg brukte delikat gulrøtter

Ovn temp. 200° C.

Ha gulrøtter, hvitløk, vann og smør i en ildfast form. Kvern litt salt og pepper over det hele.

Dekk til formen med lokk eller folie og sett i varm ovn. Stek 30 minutter tildekket.

Saftige og gode ovnsbakte gulrøtter med hvitløk

Ta av lokket/folien og stek i 30 minutter til.

Vend gulrøttene i saften av og til, eller bruk en skje eller pensel til å drysse litt av vannet/smøret over gulrøttene.

Jo oftere du gjør dette jo bedre.

Stikk gulrøttene med en kniv – de er ferdige når du synes de er ferdige (noen liker de helt myke, andre liker de al dente) og saften er nesten fordampet.

Legg gulrøttene over på et fat og husk hvitløkene!

Saftige og gode ovnsbakte gulrøtter med hvitløk

Sa jeg at dette var digg?

Saftige og gode ovnsbakte gulrøtter med hvitløk

TIPS : disse kan halvstekes og ferdigstekes uten lokk/folie før servering. Alternativt kan du ferdigsteke de og varme de opp igjen før servering.

Kommentarer

  • Reply Matmons 9. november 2022

    800 gulrøtter?

    • Reply Mat På Bordet 23. mars 2023

      Ja 🙂
      Delikat gulrot, som jeg brukte her, kommer i pakker på 400g.
      2 pakker altså….
      hilsen
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »