Saftig sjokoladekake i langpanne med sjokoladeglasur og karamell

Saftig sjokoladekake i langpanne med sjokoladeglasur, karamell og flaksalt

Jeg kjenner ingen som takker nei til en saftig sjokoladekake i langpanne – gjør du?

I tillegg til å være knallgod er den også superenkel å lage. Her er det ingenting som må smeltes eller piskes lenge og luftig. Neida. Her er det bare to skritt som skal til før du heller røren i langpanne. Omtrent like enkelt som en posekake med andre ord. Og du verden så mye bedre den smaker….

Glasuren er like enkel å lage – to ingredienser er alt som skal til. Glasuren kan du gjerne lage mens kaken står i ovnen. Da får den tid til å avkjøle seg og stivne før den skal piskes og fordeles på kaken.

Og for å gjøre litt ekstra stas på det hele, så drysser jeg kaken med litt karamellsaus (kjøpt eller selvlaget) og litt flaksalt før servering.

Er du litt skeptisk til flaksalt på sjokoladekake så oppfordrer jeg deg til å likevel prøve. Dryss over en del av kaken og smak før du ev. drysser over resten.

Kaken kan gjerne fryses (uten glasur) om du ønsker å lage den i forkant. Den holder seg også god og saftig så du kan gjerne lage den et par dager i forkant (med glasur) og oppbevare den kjølig til du skal servere den.

Saftig sjokoladekake i langpanne med sjokoladeglasur, karamell og flaksalt

Er du glad i langpannekaker så kan jeg også anbefale disse:

Saftig sjokoladekake i langpanne med sjokoladeglasur, karamell og flaksalt

ingredienser
sjokoladekake
  • 300 g hvetemel
  • 50 g kakao
  • 300 g brun sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1/2 ts salt
  • 100 ml nøytral olje
  • 300 ml rømme (et beger)
  • 2 egg
  • 200 ml varm kaffe
glasur
  • 200g melkesjokolade
  • 200 ml kremfløte
pynt
  • karamell
  • flaksalt
fremgangsmåte

Saftig sjokoladekake i langpanne med sjokoladeglasur, karamell og flaksalt

Ovn temp. 180 °

En liten langpanne, ca. 30x20cm kledd med bakepapir

Lag sjokoladekaken. Ha mel, kakao, bakepulver, natron, salt og sukker oppi en bolle. Rør sammen, gjerne med visp for å løsne på ev. klumper.

Ha oppi olje, rømme og egg og rør sammen til en litt tykk røre. Rør inn den varme kaffen.

Hell røren i langpannen og sett i varm ovn. Stek i ca. 30 minutter. Test med kakepinne før du tar kaken ut av ovnen. La kaken avkjøle noen minutter i formen før du lar den avkjøle helt på rist.

Lag glasuren mens kaken står i ovnen.

Bryt sjokoladen i biter og legg den i en skål. Varm opp fløten til like under kokepunktet og hell den over sjokoladen.

La det stå noen minutter til sjokoladen har smeltet og rør så sammen til en glatt glasur. Sett kjølig slik at glasuren tykner.

Når kaken er avkjølt og glasuren er kald og tyknet er det på tide å sette i gang med neste steg.

Pisk glasuren til den er lett og luftig. Dette gjøres best med en håndmikser men kan også gjøres for hånd.

Fordel glasuren jevnt utover toppen av kaken.

Hell litt karamellsaus over toppen (så mye som du ønsker) og dryss med flaksalt.

Saftig sjokoladekake i langpanne med sjokoladeglasur, karamell og flaksalt

Da gjenstår det bare å servere!

Håper det smaker!!

 

Kommentarer

  • Reply Mette 10. januar 2022

    Enkel, saftig og mye sjokolade smak = en fulltreffer hjemme hos oss. Takk Ina!

    • Reply Mat På Bordet 12. januar 2022

      Ja, den er vanskelig å ikke like 😉
      Kjempehyggelig å høre at det smakte!
      hilsen
      ina

  • Reply Ingvild Tveit 30. mai 2021

    Lagde denne kaken med barna mine, velsmakende og god! Vi brukte en del tid på å få bort klumpene fra det brune sukkeret, så skal nok kjøre sukkeret i foodprosessor en omgang hvis det ikke er helt ferskt og mykt. (Så dette er ikke oppskriften sin feil)
    den holdt den seg overraskende lenge i kjøleskapet!
    Anbefales!

  • Reply Hilde Håbesland 25. mai 2021

    Hei – lurer bare på om du bruker lettrømme
    Eller seterrømme i sjokoladekaken

    • Reply Mat På Bordet 30. juni 2021

      Jeg bruker i grunnen det jeg har – begge funker fint i oppskriften.
      hilsen
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »