Jeg kjenner ingen som takker nei til en saftig sjokoladekake i langpanne – gjør du?
I tillegg til å være knallgod er den også superenkel å lage. Her er det ingenting som må smeltes eller piskes lenge og luftig. Neida. Her er det bare to skritt som skal til før du heller røren i langpanne. Omtrent like enkelt som en posekake med andre ord. Og du verden så mye bedre den smaker….
Glasuren er like enkel å lage – to ingredienser er alt som skal til. Glasuren kan du gjerne lage mens kaken står i ovnen. Da får den tid til å avkjøle seg og stivne før den skal piskes og fordeles på kaken.
Og for å gjøre litt ekstra stas på det hele, så drysser jeg kaken med litt karamellsaus (kjøpt eller selvlaget) og litt flaksalt før servering.
Er du litt skeptisk til flaksalt på sjokoladekake så oppfordrer jeg deg til å likevel prøve. Dryss over en del av kaken og smak før du ev. drysser over resten.
Kaken kan gjerne fryses (uten glasur) om du ønsker å lage den i forkant. Den holder seg også god og saftig så du kan gjerne lage den et par dager i forkant (med glasur) og oppbevare den kjølig til du skal servere den.
Er du glad i langpannekaker så kan jeg også anbefale disse:
- saftig sjokoladekake i langpanne med banan
- eplekake i langpanne med smuldretopping
- karamellkake i langpanne
- toscakake i langpanne
- Chocolate chip langpannekake
- Marmorkake i langpanne
Enkel, saftig og mye sjokolade smak = en fulltreffer hjemme hos oss. Takk Ina!
Ja, den er vanskelig å ikke like 😉
Kjempehyggelig å høre at det smakte!
hilsen
ina
Lagde denne kaken med barna mine, velsmakende og god! Vi brukte en del tid på å få bort klumpene fra det brune sukkeret, så skal nok kjøre sukkeret i foodprosessor en omgang hvis det ikke er helt ferskt og mykt. (Så dette er ikke oppskriften sin feil)
den holdt den seg overraskende lenge i kjøleskapet!
Anbefales!
Hei – lurer bare på om du bruker lettrømme
Eller seterrømme i sjokoladekaken
Jeg bruker i grunnen det jeg har – begge funker fint i oppskriften.
hilsen
ina