Myke brownie cookies – perfekte til issandwicher!

Myke brownie cookies - perfekte til issandwicher!

Lager du myke brownie cookies i sommer har du et perfekt grunnlag for å lage nydelige iskremsandwicher!

Eller, som M gjør her hjemme, dyppe de i et glass melk og spise som er….

Myke brownie cookies er altså nydelige å spise alene og med litt is klemt mellom to cookies.

De er også superenkle å lage – alle ingrediensene røres sammen for hånd i en bolle og fordeles så i like stor kuler på et stekebrett før de går i ovnen ca. 8 minutter. Kort sagt – myke brownie cookies har du klare på en halvtime!

Skal du lage iskremsandwich, har jeg et lite triks til deg. Lag små sirkler med is ved å bruke en liten kakering (det er en fordel at den er omtrent like stor som dine cookies) og fyll de med is i den høyden du ønsker (bilde finner du lenger ned i innlegget). Jeg foretrekker å ikke ha et så tykt lagt med is og lagde ‘isskiver’ på ca. 1.5cm tykkelse. Lag så mange du vil og frys de igjen. Fordelen er at du kan lage iskremsandwich raskt og enkelt. Alt du trenger å gjøre er å finne frem to brownie cookies fra kakeboksen og legg en skive med is i mellom.

Du kan selvsagt fryse ferdige issandwicher også, men jeg foretrekker de slik – med kjeks fra kakeboksen.

Og husk – det går fint å lage din egen is – helt uten iskremmaskin. Sjekk ut hvordan du gjør det her.

Myke brownie cookies - perfekte til issandwicher!

Nå er det selvsagt ikke bare brownie cookies man kan lage iskremsandwich med – prøv gjerne disse også:

Myke brownie cookies – perfekte til issandwicher! – ca. 20 cookies

ingredienser
  • 100g smør eller margarin
  • 100g kokesjokolade, grovhakket
  • 2 egg
  • 150g brunt sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 200g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 30g kakao
  • flaksalt
fremgangsmåte

Ovn temp. 180°C.

Smelt smøret eller margarinen i en kjele.

Trekk fra varmen og ha oppi grovhakket sjokolade. La det stå noen minutter før du rører det sammen til en glatt røre.

Pisk egg og sukker sammen og tilsett vaniljekstrakt.

Rør inn smør/sjokoladeblandingen.

Ha hvetemel, bakepulver og kakao i røren og rør sammen til en glatt røre.

Røren vil ligne mer på en kakerøre enn en cookiedeig.

Bruk en iskremsskje til å porsjonere deigen i jevnstore enheter og legg de på stekebrett dekket med bakepapir. Pass på at du har litt plass mellom kjeksene, da de vil ese ut.

Myke brownie cookies - perfekte til issandwicher!

Dryss med flaksalt før du setter kjeksene i varm ovn.

Stek i 8-10 minutter til de er faste.

Myke brownie cookies - perfekte til issandwicher!

La de avkjøle et par minutter på stekebrettet før du legger de over på en rist.

Myke brownie cookies - perfekte til issandwicher!

La de avkjøle helt på en rist.

Når de er helt avkjølt kan de oppbevares i en tett kakeboks.

Myke brownie cookies - perfekte til issandwicher!

ELLER, du kan lage iskremsandwich!

Som jeg skrev innledningsvis liker jeg å ha isen klar i skiver.

Dette gjør jeg ved å fylle en kakering med is, presser godt ned og fjerner så ringen.

Is-skivene fryser jeg igjen, klare til bruk.

Når du skal lage iskremsandwich henter du frem isen som du har formet i skiver.

Myke brownie cookies - perfekte til issandwicher!

Legg isen mellom to myke brownie cookies og klem godt sammen.

Myke brownie cookies - perfekte til issandwicher!

Se så godt!

Myke brownie cookies - perfekte til issandwicher!

Så er det bare å nyte!!!

Myke brownie cookies - perfekte til issandwicher!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »