Du tenkte kanskje at sjokoladeknekk var forbeholdt jul? Neida! Det kan lages og spises året rundt!
Denne enkle sjokoladeknekken er fullpakket med frø, nøtter og tørket frukt. Og hva slags frø, nøtter og frukt du ønsker å bruke er helt opp til deg!
Jeg har benyttet anledningen til å tømme diverse rester (kan anbefales) og endte opp følgende blanding:
- valnøtter – som jeg grovhakket
- ristede peanøtter
- tørkede tranebær
- tørket aprikos – som jeg skjærte i mindre terninger
- gresskarkjerner
- solsikkekjerner
- rester fra en pose med nøtti frutti (en blanding av peanøtter, cashew, papaya og rosiner)
- ristede sesamfrø
Jeg har brukt mellom 100 – 150ml av hver med unntak av sesamfrø, der holder det med et par spiseskjeer.
Av sjokolade brukte jeg kokesjokolade (Freias Dronnngsjokolade), men her kan du gjerne også bruke opp litt diverse rester om du skulle ha det liggende.
Så var det formen. En liten form vil gi deg biter med litt høyde (formen min måler 20 x 20cm og konfekten ble ca. 4 cm høy), en større form gir deg ikke fullt så høye biter. Tenk på hva du foretrekker og velg form deretter.
Uavhengig av størrelse er det lurt å kle den med bakepapir med litt overhengende papir slik at du lett kan løfte knekke ut av formen når den har stivnet.
Knekken kan du oppbevare i tett kakeboks eller kjølig om du foretrekker. Spørs bare hvor lenge den blir der, for dette var farlig godt!
Er du glad i knekk og energibarer kan jeg også friste med disse oppskriftene:
- lettvinte energibarer med dadler og kokos
- sjokoladeknekk med kjeks og marshmallows
- peanøttknekk (hjemmelagd daim)
- energikuler med kokos og sjokolade