Spicy gulrotsuppe med eple er en nydelig suppe man kan lage nå om høsten når både norske gulrøtter og epler er i sesong.
Den kan selvsagt lages året rundt, men det er litt ekstra kos når høstværet overtar fra sommeren og butikkene bugner av gode norske råvarer.
Som med de fleste suppene, er også denne fin å fryse. Personlig liker jeg best å fryse den i porsjoner av 2 eller 4. Alt ettersom hvor mange vi er til middag (og ikke minst hvem som har lyst på suppe)kan jeg ta ut akkurat så mye som jeg trenger. Husker du på å legge frossen suppe i kjøleskapet om morgenen er den tint til kvelden. Om ikke, så er det ingen sak å legge frossen suppe i gryta og varme den sakte opp.
Suppe kan gjerne serveres med litt brød til. Om du vil holde deg til tema gulrot kan du alltids servere noen skiver eltefritt gulrotbrød til, men det er selvsagt ikke et must.
Nanbrød er også godt til – eller hva med å lage et ostesmørbrød som tilbehør?
Er du glad i supper har jeg mange gode oppskrifter på bloggen – ta en titt på en av disse for eksempel:
- vidunderlig blomkålsuppe
- tomatsuppe med mascarpone
- enkel ertesuppe med mynte
- minestrone – en klassisk italiensk suppe