Spicy gulrotsuppe med eple

Spicy gulrotsuppe med eple

Spicy gulrotsuppe med eple er en nydelig suppe man kan lage nå om høsten når både norske gulrøtter og epler er i sesong.

Den kan selvsagt lages året rundt, men det er litt ekstra kos når høstværet overtar fra sommeren og butikkene bugner av gode norske råvarer.

Som med de fleste suppene, er også denne fin å fryse. Personlig liker jeg best å fryse den i porsjoner av 2 eller 4. Alt ettersom hvor mange vi er til middag (og ikke minst hvem som har lyst på suppe)kan jeg ta ut akkurat så mye som jeg trenger. Husker du på å legge frossen suppe i kjøleskapet om morgenen er den tint til kvelden. Om ikke, så er det ingen sak å legge frossen suppe i gryta og varme den sakte opp.

Suppe kan gjerne serveres med litt brød til. Om du vil holde deg til tema gulrot kan du alltids servere noen skiver eltefritt gulrotbrød til, men det er selvsagt ikke et must.

Nanbrød er også godt til – eller hva med å lage et ostesmørbrød som tilbehør?

Spicy gulrotsuppe med eple

Er du glad i supper har jeg mange gode oppskrifter på bloggen – ta en titt på en av disse for eksempel:

Spicy gulrotsuppe med eple – 4-6 porsjoner

ingredienser
gulrotsuppe
  • 1 løk, grovhakket
  • 1 purre i skiver
  • 800 g gulrøtter i biter
  • 4 hvitløksfedd
  • 2 ts karripulver (jeg bruker hot)
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 epler, kjernet, i biter
  • 1 liter grønnsakskraft
  • 1 ss peanøttsmør (valgfritt)
  • salt
  • 1 lime
  • kokosmelk (valgfritt)
garnityr (valgfritt)
  • kokosmelk
  • frisk koriander
  • knuset peanøtter
  • aleppo pepper
fremgangsmåte

Stek løk og purre i litt olivenolje til myk. De skal ikke få farge.

Tilsett gulrøtter og stek til de er varme. Tilsett hvitløksfedd (hele), karripulver og gurkemeie.

Stek videre noen minutter før du tilsetter epler og kraft eller buljong. Smak til med salt.

La det hele koke opp, senk temperaturen og la suppen koke til gulrøttene er møre.

Spicy gulrotsuppe med eple

Kjør suppen glatt i en food processor eller med hjelp av en stavmikser.

Rør inn peanøttsmør om du bruker og smak til med salt, limesaft og kokosmelk om du velger å bruke det.

Peanøttsmøret og kokosmelken runder av smaken på suppen og anbefales!

Hell suppen i skåler og dryss med knuste peanøtter, frisk koriander, mer kokosmelk og aleppo pepper.

Spicy gulrotsuppe med eple

Server gjerne nanbrød, gulrotbrød eller annen eltefritt brød til.

Spicy gulrotsuppe med eple

Husk at suppen kan fint fryses.

Lag gjerne dobbelporsjon når du først er i gang og frys i porsjoner.

Det gjør at du lett kan ta ut akkurat det du trenger fra frysen.

Spicy gulrotsuppe med eple

Da er det bare å håpe på at det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »