Når jeg serverte kylling Stroganoff hjemme forleden, så kom det bare følgende kommentar – «mmmm, dette var lenge siden vi har hatt…..»
Og det stemmer. Dette, eller varianter av denne, pleide jeg å lage mye av for lenge siden. Det var en rett jeg lærte av min mor der hun varierte mellom biff og kylling. Oppskriften på hennes biff stroganoff finner du forresten her.
Jeg forstår at mange bruker tomatpurée i sin Stroganoff, men som du ser har jeg ikke noe i min oppskrift her. Du kan selvsagt tilsette det om du ønsker – 1 ss tomatpurée tenker jeg vil holde. Tilsett det samtidig som sennepen og smak deg litt frem.
Jeg har brukt timian som urt i denne gangen, om du foretrekker persille eller estragon kan du gjerne bruke en av de i stedet.
Jeg har også brukt røkt paprika i stedet for paprika – jeg synes den gir litt ekstra smak. Røkt paprika kan også erstattes med ‘vanlig’ paprika – da ville jeg ha brukt 1 1/2 ss, da den er litt mindre intens i smaken.
Dette er en rask og lettvint middag å diske opp med og kan gjerne lages på forhånd (den kan også fryses). Jeg disker gjerne opp med den til familien, men også når vi har besøk. Dette er skikkelig kosemat som de fleste kan like.
Her finner du flere kyllingretter om dette ikke var akkurat det du var på utkikk etter:
- kyllinggryte med gulrøtter og poteter
- sesamkylling
- spicy kylling med ananas og paprika
- crunch wrap med kylling