Kylling Stroganoff – til hverdags og fest

Kylling Stroganoff

Når jeg serverte kylling Stroganoff hjemme forleden, så kom det bare følgende kommentar – «mmmm, dette var lenge siden vi har hatt…..»

Og det stemmer. Dette, eller varianter av denne, pleide jeg å lage mye av for lenge siden. Det var en rett jeg lærte av min mor der hun varierte mellom biff og kylling. Oppskriften på hennes biff stroganoff finner du forresten her.

Jeg forstår at mange bruker tomatpurée i sin Stroganoff, men som du ser har jeg ikke noe i min oppskrift her. Du kan selvsagt tilsette det om du ønsker – 1 ss tomatpurée tenker jeg vil holde. Tilsett det samtidig som sennepen og smak deg litt frem.

Jeg har brukt timian som urt i denne gangen, om du foretrekker persille eller estragon kan du gjerne bruke en av de i stedet.

Jeg har også brukt røkt paprika i stedet for paprika – jeg synes den gir litt ekstra smak. Røkt paprika kan også erstattes med ‘vanlig’ paprika – da ville jeg ha brukt 1 1/2 ss, da den er litt mindre intens i smaken.

Dette er en rask og lettvint middag å diske opp med og kan gjerne lages på forhånd (den kan også fryses). Jeg disker gjerne opp med den til familien, men også når vi har besøk. Dette er skikkelig kosemat som de fleste kan like.

Kylling Stroganoff - til hverdags og fest

Her finner du flere kyllingretter om dette ikke var akkurat det du var på utkikk etter:

Kylling Stroganoff – til hverdags og fest – 4-6 porsjoner

ingredienser
  • 400g aromasopp eller champignon, renset, skjært i biter
  • 2 løk, hakket
  • 4 hvitløksfedd, i fine skiver
  • 600g kyllingkjøtt, lår eller bryst
  • 1 ss røkt paprika
  • salt, pepper
  • 100ml hvitvin (valgfritt, men godt)
  • 300ml kyllingkraft eller buljong
  • 1 ss grov Dijon sennep
  • 300ml (et beger) rømme
  • 1 ts frisk timian, grovhakket
  • frisk timian til pynt
fremgangsmåte

Rens og skjær soppen i 2 eller 4 alt ettersom hvor store de er.

Finn frem en litt større stekepanne eller en gryte – du skal lage hele retten i denne.

Ha litt olivenolje og gjerne en klatt med smør og stek løk og soppen til myk.

Det vil se voldsomt mye ut i begynnelsen, men vil steke ned.

Ha oppi hvitløken til slutt og stek noen minutter til.

Hell løk, sopp og hvitløk over på en tallerken og litt mer olje i pannen om nødvendig.

Ha kyllingen oppi. Krydre med salt, pepper og røkt paprika mens den ene siden steker.

Snu på kjøttet når den ene siden har fått fin farge og stek videre. Målet er å få litt farge på kyllingen.

Hell hvitvinen i den varme pannen og la det koke til det meste er fordampet.

Slå ned varmen og tilsett kraft/buljong, sennep og løk, sopp og hvitløk. Rør inn.

La det småkoke noen minutter før du tilsetter rømmen og frisk timian.

Rør inn og la det småkoke en 10 minutters tid.

Smak til med salt og pepper om nødvendig.

Dryss med mer frisk timian før servering og server med poteter, ris eller nudler. En god grønn salat som tilbehør er heller ikke dumt.

Kylling Stroganoff - til hverdags og fest

Da er det bare å håpe at det smaker!

Kylling Stroganoff - til hverdags og fest

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »