Bringebærsyltetøy med solbær

Bringebærsyltetøy med solbær

Det er virkelig ikke vanskelig å lage bringebærsyltetøy med solbær.

Jeg vil faktisk påstå at det ikke er vanskelig å lage syltetøy, punktum.

Trikset med å lage syltetøy er å koke det lenge nok til at den får ønsket konsistens. Det er et personlig valg hvor rennende eller fast man liker syltetøyet sitt, og dette er min preferanse. En litt tykk, eller skal vi heller si fast, syltetøy som ikke renner.

For å få denne konsistensen er det viktig å la syltetøyet koke lenge nok til det når mellom 104° -105ºC. Dette kan ta litt tid, særlig de siste par gradene, men smører du deg med tålmodight belønnes du med nydelig konsistens.

Vil du at syltetøyet ditt skal kunne oppbevares lenge, er det viktig å helle det nykokte syltetøyet i rene, steriliserte glass ( og lokk). Om du bruker brukte eller nye glass (og lokk) skal de vaskes grundig og gjerne kokes slik at de sterile. Dette gjør jeg ved å sette over en stor gryte (med lokk) med litt vann i bunnen (glassene trenger ikke å ligge i vann) og ‘koker’ glassene mens jeg lager syltetøyet. Er du så heldig å ha en dampovn kan du sterilisere glass i den. Glass og lokk kan også steriliseres i stekeovn. Sett ovnen på 100° og stek i 10 minutter. Husk også å bruke rene håndklær og redskap når du skal fylle glassene.

Her har jeg laget en liten film som viser hvor enkelt det er å lage syltetøyet:

Lyst å sylte mer? Ta gjerne en titt på disse oppskritene også!

Bringebærsyltetøy med solbær

ingredienser
  • 1 kg bringebær
  • 1 kg solbær
  • saft fra 1 sitron
  • 800 - 1000g sukker
fremgangsmåte

Ta gjerne en titt på filmen i innledningen for å se prosessen.

Oppskriften gir ca. 1.5 liter syltetøy. Gang gjerne oppskriften opp eller ned og varier gjerne proporsjon bringebær til solbær etter smak.

Rens solbær og ha de oppi en gryte med bringebærene og sitronsaften.

bringebærsyltetøy med solbær

Mos de lett og sett over varme.

Bringebærsyltetøy med solbær

La det koke opp og rør så inn sukker.

Skum av mens det koker.

Kok til syltetøyet har nådd 104° -105º og hell så over i rene steriliserte glass.

Bringebærsyltetøy med solbær

Fyll de helt opp til toppen og skru lokket godt på.

La de avkjøle helt.

Test om det er dannet et vakuum under avkjøling ved å trykke på lokket. `Klikker´det ikke har du oppnåd vakuum og syltetøyet kan oppbevares mørkt og kjølig i lengre tid. Er det ikke dannet et vakuum, bør syltetøyet oppbevares i kjøleskapet og spises innen de neste ukene.

Husk å merke glassene med innhold. Sylter du mye, er det fort gjort å ikke huske hva som er hva (snakker selvsagt fra egen erfaring….).

På bildet ser du årets produksjon av bringebærsyltetøy med rips og bringebærsyltetøy med solbær. ♥

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »