Potetbåtsalat altså. Ovnsstekte potetbåter gjør denne potetsalaten litt spesiell–på en god måte.
For det første er det en litt uvanlig form for potetsalat, men det har sine fordeler. For i prinsippet kan du spise denne salaten med fingrene om du vil.
Men det som er enda viktigere, er at i og med at potetene er ovnsstekte, kan du tilføre smak til potetene allerede før de kommer i salaten (i motsetning til kokte poteter). Jeg har holdt det ganske enkelt og krydret med salt og pepper, men kjør på med hvitløks-eller løkpulver, tørkede urter, paprika, chili eller hva du synes hadde passet godt sammen med de resterende salat ingrediensene.
Oppskriften er hentet fra boken min Potetkokeboka. Der finner du nesten 100 oppskrifter med potet, det potet er stjernen. Boken finnes i bokhandel og kan også bestilles direkte fra forlaget her.
Er du glad i poteter, finner du også flere potetoppskrifter her på bloggen. Sjekk ut disse for eksempel:
- brennende kjærlighet – potetmos med bacon
- fløtegratinerte Hasselbackpoteter fra Potetkokeboka
- krydderpoteter med spinat, egg og chili – din nye middagsfavoritt
- nydelige, dillstuede poteter
- Annapoteter – pommes Anna
Men prøv gjerne denne oppskriften på potetbåtsalat – den kommer garanter å falle i smak!
Et lite tips helt på tampen. Dette er en ypperlig anledning til å bruke opp urter du har til overs. De fleste myke urtene passer godt her, for eksempel basilikum, persille, dill, gressløk, mynte eller koriander. Bland gjerne flere urter sammen for en spennende smakskombinasjon.
PrintPotetbåtsalat med urter og dressing av ristet hvitløk
6-8 porsjoner
Ovnstemperatur 220 °C
Ingredienser
POTETBÅTSALAT
800 g poteter i båter
2 ss olivenolje
25 g blanding av myke urter, grovhakket*
2–3 reddik, i smale staver
2 sjalottløk, finhakket
Salt og pepper
Spirer og urter til pynt
DRESSING
1 hel hvitløk
1 ss grov sennep
100 ml olivenolje
50 ml sitronsaft
en klype chiliflak
Fremgangsmåte
*myke urter = basilikum, persille, dill, gressløk, mynte, koriander, og så videre.
1.Bland potetbåtene med olivenolje, salt og pepper og legg dem på et stekebrett. La dem ligge i ett lag.
2.Skjær toppen av hvitløken (til dressingen) og hell på litt olivenolje. Dryss med salt og legg på stekebrettet sammen med potetene.
3.Sett potetene i varm ovn og stek i cirka 30 minutter til de har fått fin farge og er myke inni. Snu gjerne på potetbåtene underveis, slik at de får farge på alle sider.
4. Lag dressingen. Press ut hvitløkskjøttet fra feddene og ha det i en skål sammen med sennep, olivenolje, sitronsaft og chiliflak. Bruk en stavmikser til å kjøre dressingen glatt. (Dette kan også gjøres i en liten food processor om du har). Smak til med salt og pepper.
5.Legg potetbåtene på et fat og dryss over urtene, reddik og sjalottløk.
6.Hell over litt av dressingen på potetene, og server resten ved siden av. Pynt med spirer og urter