POTETSUPPE MED PØLSE

Potetsuppe med pølse

Potetsuppe med pølse – eller Kartoffelsuppe, som jeg er oppvokst med – er et kjært barndomsminne fra min mor. Mama vant en konkurranse i KK (for lenge siden…) med oppskriften sin på Kartoffelsuppe, men den innsendte oppskriften er dessverre blitt borte.

Denne potetsuppen er derfor laget ut fra mine smaksminner, og for å være ærlig, så er den ganske lik slik jeg husker den.

To ting du skal passe på. Det ene er at du bruker kokefaste poteter. Bruker du melne poteter vil de bare smuldre hen i suppen. Kokefaste derimot vil holde på formen.

Det andre er valg av pølse. Jeg liker å bruke litt grove pølser – det gir mer smak og har som regel høyere kjøttinnhold enn vanlige pølser.

Oppskriften finner du også i boken min «Potetkokeboka, en kjærlighetserklæring». Her finner du nesten 100 oppskrifter der poteten er stjernen i retten. Glad i poteter? Eller kjenner du noen som er glad i poteter? Da er det denne boken du må ha. Boken finnes i bokhandelen og kan også bestilles direkte fra forlaget. På forlagets side kan du i tillegg til å bestille boken, bla gjennom boken og lese alle de fine anmeldelsene. Klikk her.

Potetkokeboka

Glad i suppe? Her finner du flere gode suppeoppskrifter fra bloggen:

Men her er altså oppskriften på potetsuppe med pølse – håper du liker den!

Print

POTETSUPPE MED PØLSE

Lager 4-6 porsjoner

Ingredienser

Skaler

1 kg kokefaste poteter, skåret i like store biter

1 løk, finhakket

1 hvitløksfedd, finhakket

1 selleristang, i fine skiver

2 gulrøtter, i små terninger

1 purreløk, i skiver

12 ss olje til steking

300g middagspølse el.annen kjøttpølse,⅔ i terninger og resten i tynne skiver

1 liter grønnsakkraft el.-buljong

Salt og pepper

Persille til pynt

Fremgangsmåte

1.Surr løk, hvitløk, selleri, gulrøtter og purre i olje til myke, cirka 10 minutter.

2.Tilsett middagspølse som du har skåret i terninger, og stek i noen minutter til.

3.Tilsett poteter og grønnsakskraft. La det småkoke til potetene er møre, cirka 15 minutter.

4.Mens suppen koker, steker du resten av middagspølsene som du har skåret i skiver i litt olje. Om du ønsker, kan du også steke litt mer purre til pynt. Sett til side.

5.Smak til suppen med salt og pepper. Server i dype skåler og pynt med purre, stekt pølse og persille.

Notes

Tips : Suppen kan gjerne lages på forhånd og varmes opp før servering.Den egner seg også fint til frysing.

Potetsuppe med pølse
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »