Potetsuppe med pølse – eller Kartoffelsuppe, som jeg er oppvokst med – er et kjært barndomsminne fra min mor. Mama vant en konkurranse i KK (for lenge siden…) med oppskriften sin på Kartoffelsuppe, men den innsendte oppskriften er dessverre blitt borte.
Denne potetsuppen er derfor laget ut fra mine smaksminner, og for å være ærlig, så er den ganske lik slik jeg husker den.
To ting du skal passe på. Det ene er at du bruker kokefaste poteter. Bruker du melne poteter vil de bare smuldre hen i suppen. Kokefaste derimot vil holde på formen.
Det andre er valg av pølse. Jeg liker å bruke litt grove pølser – det gir mer smak og har som regel høyere kjøttinnhold enn vanlige pølser.
Oppskriften finner du også i boken min «Potetkokeboka, en kjærlighetserklæring». Her finner du nesten 100 oppskrifter der poteten er stjernen i retten. Glad i poteter? Eller kjenner du noen som er glad i poteter? Da er det denne boken du må ha. Boken finnes i bokhandelen og kan også bestilles direkte fra forlaget. På forlagets side kan du i tillegg til å bestille boken, bla gjennom boken og lese alle de fine anmeldelsene. Klikk her.
Glad i suppe? Her finner du flere gode suppeoppskrifter fra bloggen:
- vidunderlig blomkålsuppe
- tomatsuppe med mascarpone
- enkel ertesuppe med mynte
- minestrone – en klassisk italiensk suppe
- spicy gulrotsuppe med eple
Men her er altså oppskriften på potetsuppe med pølse – håper du liker den!
PrintPOTETSUPPE MED PØLSE
Lager 4-6 porsjoner
Ingredienser
1 kg kokefaste poteter, skåret i like store biter
1 løk, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
1 selleristang, i fine skiver
2 gulrøtter, i små terninger
1 purreløk, i skiver
1–2 ss olje til steking
300g middagspølse el.annen kjøttpølse,⅔ i terninger og resten i tynne skiver
1 liter grønnsakkraft el.-buljong
Salt og pepper
Persille til pynt
Fremgangsmåte
1.Surr løk, hvitløk, selleri, gulrøtter og purre i olje til myke, cirka 10 minutter.
2.Tilsett middagspølse som du har skåret i terninger, og stek i noen minutter til.
3.Tilsett poteter og grønnsakskraft. La det småkoke til potetene er møre, cirka 15 minutter.
4.Mens suppen koker, steker du resten av middagspølsene som du har skåret i skiver i litt olje. Om du ønsker, kan du også steke litt mer purre til pynt. Sett til side.
5.Smak til suppen med salt og pepper. Server i dype skåler og pynt med purre, stekt pølse og persille.
Notes
Tips : Suppen kan gjerne lages på forhånd og varmes opp før servering.Den egner seg også fint til frysing.