November jo!
Høsten har vært upåklagelig her i Oslo og nå har vi jul å glede oss til! Eller kanskje ikke riktig enda. Men, snart!
Før det, skal jeg på en aldri så liten tur neste uke – til et litt varmere sted. En liten vitaminsprøyte før det blir mørkt og kaldt. Gjett om jeg gleder meg!
Ukens oppskrifter er på plass, denne fredagen igjen, og her er det mye godt å la seg inspirere av!
Har du bøkene mine Potetkokeboka eller Skikkelig gode salater, vil du kjenne igjen 2 av oppskriften derfra. Poteter og salater er nemlig gjengangere her hjemme.
Håper du finner en oppskrift eller to her som du har lyst å lage!
God helg – spis godt!!
Klem,
Ina
UKENS OPPSKRIFTER
ROSENKÅLSALAT
Rosenkålsalat med søtpotet og chorizo er en gjenganger på middagsbordet her hjemme. Den passer like godt til festmiddagen med kalkun, helstekt kylling eller kjøtt som til hverdagsmiddagen. Og gjett om rester er godt å ha med i matpakken dagen etter!
SPICY KYLLING
En enkel stirfry med spicy kyllling, søt paprika og cashewnøtter for litt krønsj.
TERIYAKI LAKS
Teriyaki laks servert med ris, grønnkål, brokkoli og avokado. En innertier av en fiskemiddag!
PANNESTEKTE POTETER
Pannestekte poteter med rosmarin og hvitløk kan fort være måltidens høydepunkt. En litt sprø skorpe, myk innside og duft og smak av rosmarin og hvitløk. Nydelige poteter som passer til alt!
CAPRESE PIZZA
Skal du lage pizza kan jeg så absolutt anbefale denne varianten!
OVNSBAKT AUBERGINESALAT
Ovnsbakte krydrete grønnsaker med en yoghurtdressing smaksatt med fetaost og hvitløk. Server med godt brød!
ELTEFRIE RUNDSTYKKER
Det er så enkelt som å bruke 5 minutter kvelden før for å røre sammen en deig, slik at du kan diske opp med nystekte rundstykker på en halvtime neste morgen. Just do it! 🙂
SJOKOLADEKAKE
Kanskje du har noe halloween godteri til overs?
BROWNIES
Finn frem en gryte, rør sammen en deig i den og stek. Så enkelt er det!