Hei på deg!
Er du tilbake til rutinene?
Ikke helt? Vel, ikke jeg heller. Jeg kjenner at det tar tid å omstille seg fra feriehode til jobbehode.
Jeg var supereffektiv i begynnelsen av forrige uke der to-do listen var lang, men etterhvert som ting ble huket av forsvant også energien..
Så jeg tok en liten oval helg, koste meg med litt sensommer vær, besøk og min nyeste hobby – golf. Så skal du se at energien rekker enda litt lengre denne uken.
Og siden det er hverdag igjen, så kommer det gode hverdagsoppskrifter samt 3 oppskrifter med squash. For (norsk) squash er i sesong nå ! Du finner den i butikkene og på flere selvplukk gårder om du har lyst å plukke selv.
Ha en nydelig uke – spis godt!
Klem
ina
Hverdagsmaten (og 3 gode oppskrifter med squash)
ENKEL SQUASHSALAT
Vi begynner likså godt denne ukens samling av oppskrifter med de 3 oppskriften jeg lovte dere innledningsvis med squash.
Denne squashsalaten ble til da jeg skrev boken Skikkelig gode salater. Jeg ønsket å vise at squash er en allsidig grønnsak som også kan spises rå.
Med hjelp av en ostehøvel får du disse nydelig strimlene med squash, som jeg synes gir salaten det lille ekstra rent visuelt.
En enkel dressing, litt fetaost, ristede pinjekjerne og litt gressløk og du har en nydelig og litt spennende salat som kan serveres med det meste.
CURRY MED KYLLING, SQUASH OG BLOMKÅL
Her har du nok en familiefavoritt, med sarte smaker og en nydelig gul farge som garantert vil lysne opp en hver hverdag. Bruk gjerne gul squash om du får tak i det!
PIZZA
Så klart det er godt med squash på pizza! Særlig når den kombineres med parmaskinke!
LASAGNESUPPE
Ah, denne suppen altså.
Alle de gode lasagne smakene, men ferdig på under 30 minutter. En hverdagshelt av en rett !
KREMET LAKSEGRYTE
Denne oppskriften får så mye hits, og det med god grunn. Lett å lage og utrolig god på smak, det er ikke rart at den er så populær.
OVNSBAKT KYLLING
Kylling bakes i en saus av kokosmelk og chili. Alt du trenger å gjøre er å ha litt ris og grønnsaker klart når den kommer ut av ovnen.
ELTEFRITT SPELTBRØD
Speltbrød altså!
Så god på smak, så enkelt å lage.
Jeg lager alltid dobbel porsjon, skjærer brødene i skiver og fryser de. Skivene legger i brødristeren for en rask opptining om det trenges. Skal jeg ha de som matpakke, smører jeg de mens de fortsatt er frosne og pakker de inn. De er tinte til de skal spises 🙂
DE BESTE BROWNIES
De beste brownies lages med brunet smør…
BAKT HAVREGRØT
Bakt havregrøt med sommerens bær er noe av det beste som finnes