Jeg tenkte jeg skulle presentere noen juledesserter i julekalenderen også og begynner med en pavlova med vinterpreg. Høres ikke det godt ut?
Basisen, altså marengsen er den samme for ‘vanlige’ pavlova, det er toppingen som er noe annerledes. Som en kontrast til den søte bunnen har jeg toppet den med deilig gresk yoghurt, pyntet med fiken, bjørnebær og granateple og drysset med pistasjnøtter og honning. Noen roseblader til slutt (noe jeg hadde liggende og som ikke er avgjørende for desserten) gjorde susen.
Vent med toppe marengsen med yoghurt og bær like før servering. Når det er sagt, så kan marengsen kan gjerne stekes noen dager før og oppbevares enten i en tett kakeboks eller pakket i papir.
Ble ikke marengsen så vakker, kan du bryte den opp og servere den på glass slik jeg gjorde i denne oppskriften, pavlova på glass. Begge smaker like gode ♥
På utkikk etter flere desserter? Ta gjerne en titt på disse:
- riskrem med kirsebærsaus
- bakt sjokoladepudding
- ostekake på glass med klementiner
- Semifreddo med sukat, brente mandler og sjokolade
- Karamellpudding med salte brente mandler
- pavlova på glass
- riskrem brûlée
Tror du at det blir godt med vaniljekrem i stedet for gresk yoghurt, men med samme topping ellers?
Hei Hanne Camilla!
Ja, det tror jeg vil funke utmerket!
Vaniljekrem er godt til alt i min bok 😉
ina