Så hva er semifreddo egentlig? Semifreddo betyr halv kald på italiensk og er en type iskrem som kanskje ligner mer på en frossen mousse. Den fryser ikke så hardt som vanlig is og er lett å spise direkte ut av et glass eller beger eller skjære i skiver om du har laget den i en form. Det er vanligvis tre elementer som skal til for å lage en semifreddo – pisket kremfløte, zabaglione (en varmebehabdlet eggedosis) og en italiensk marengs.
Denne oppskriften kombinerer kun to elementer – pisket krem og italiensk marengs – du vil altså ha en hel del eggeplommer til overs. Bruk de gjerne til å lage karamellpudding for eksempel. Resultatet er en lett og luftig is, en fantastisk dessert å servere etter en stor middag.
På utkikk etter flere desserter? Ta gjerne en titt på disse:
Semifreddo med sukat, brente mandler og sjokolade – 10-12 personer
ingredienser
200g sukker
1/2 dl vann
6 eggehviter
en klype salt
4 dl kremfløte
1 ts vaniljeekstrakt
50g sukat
100g grovhakkede brente mandler
100g grovhakket mørk sjokolade
fremgangsmåte
Ha sukker og vann i en kjele og sett over varme. Rør til sukkeret har løst seg opp, sett opp varmen noe. La sukkersirupen koke opp. La det koke videre til den har nådd 110°.
Mens sirupen koker skal eggehvitene og salt piskes til myke topper – gjør dette gjerne i en kjøkkenmaskin.
I en annen bolle pisk kremfløte til myke topper og rør inn vaniljeekstrakten.
Sett kjøkkenmaskinen med eggehvitene i gang igjen og hell den varme sukkersirupen langsomt langs bollekanten i eggehvitene mens de piskes. La maskinen piske videre i 5-10 minutter til du har stiv, silkemyk marengs. Gratulerer, du har nå laget italiensk marengs!
Vend den piskede kremfløten inn i marengs, så sukaten, mandlene og sjokoladen.
Fordel semifreddo i glass eller den i en form. Sett i frysen minst 4- 8 timer før servering.
Jeg helte semifreddi i noen fine glass og resten i syltetøyglass med lokk. Dekk glassene med plast før de settes i frysen – syltetøyglass gikk i frysen med lokket skrudd løst på .
Pynt semifreddo med mer sukat, brente mandler og sjokolade før servering.
Nyt!!!
Og ja, det kommer flere varianter på semifreddo her på bloggen, for dette var bare fenomenalt godt!!♥
Psst. synes du ikke noe om sukat, brente mandler eller sjokolade kan du blande hva du vil inn i semifreddo’en. Bruk fantasien!
Jeg lagde denne på nyttårsaften til åtte personer og det ble en stor suksess! Det var litt stress å helle sirupen i marengsen ettersom sirupen stivner kjemperaskt når den blir avkjølt. Et essensielt tips er å ta den ut av fryseren ca. 15 minutter før den skal serveres. Når den er iskald rett fra fryseren så er den veldig hard, men hvis den får stå i ca. 15 minutter får du den riktige konsistensen som er en blanding av iskrem og mousse.
Jeg lagde denne på nyttårsaften til åtte personer og det ble en stor suksess! Det var litt stress å helle sirupen i marengsen ettersom sirupen stivner kjemperaskt når den blir avkjølt. Et essensielt tips er å ta den ut av fryseren ca. 15 minutter før den skal serveres. Når den er iskald rett fra fryseren så er den veldig hard, men hvis den får stå i ca. 15 minutter får du den riktige konsistensen som er en blanding av iskrem og mousse.