![Potetkroketter](https://matpaabordet.no/wp-content/uploads/2020/02/P2190302.jpeg)
Yes, endelig på bloggen – potetkroketter!
Myke som potetmos på innsiden, sprøe på utsiden! Lag mange når du først er i gang, for disse kan fryses. Varm de opp igjen fra frossen eller tint – de smaker like godt som da du lagde de.
Det aller beste resultatet får du når du friterer krokettene. For å fritere trenger du en ikke for stor gryte med høy kant, et termometer (gjerne en som du kan feste i kanten på gryta) og noe å fiske de ferdige krokettene ut av den varme oljen med. En hull sleiv for eksempel.
I bildet under ser du utstyret som jeg bruker. Istedenfor hullsleiv har jeg en sil (som jeg kjøpte på loppemarked en gang) som passer perfekt inn i en av mine gryter. Jeg legger kroketter oppi silen og senker de ned og opp i den varme oljen. Termometeret er festet til siden av gryta (den har en liten klemme på baksiden) slik at jeg har kontroll på oljens temperatur til en hver tid.
![Fritert rosenkål](https://matpaabordet.no/wp-content/uploads/2020/01/P1100224.jpeg)
Fritering er ikke skummelt, men man må jobbe konsentrert. Pass på at du ikke har barn som flyr på kjøkkenet mens du friterer. Om noe skulle komme i veien (en telefonsamtale, noen ringer på døren, og så videre) slå av varmen, flytt kjelen fra kokeplaten og løft ut det som ev. friteres. Du kan alltid sette i gang igjen etterpå.
![Potetkroketter](https://matpaabordet.no/wp-content/uploads/2020/02/P2190298.jpeg)
Jeg har masse gode potetoppskrifter her på bloggen, ta en titt på disse for eksempel:
- boulangère poteter
- skikkelig sprøstekte poteter
- ovnsbakte poteter med timian
- ovnsbakte poteter med eddik
- röstipoteter i form med bacon og egg
![Potetkokeboka - en kjærlighetserklæring](https://matpaabordet.no/wp-content/uploads/2021/09/Potetkokeboka-2-1024x577.jpg)