Enkel ostekake med jordbær (uten steking)

Enkel ostekake med jordbær

Se på denne vidunderlige kaken!

Dette er en enkel ostekake med jordbær og med enkel, mener jeg virkelig enkel. Her er det ingenting som skal stekes!

Bunnen lages av en blanding av kjeks blandet med smeltet smør eller margarin og presses godt ned i en rund kakeform.

Ostekremen består av nettopp kremost og kremfløte, smaksatt med litt sukker og jordbærpuré. Litt gelatin blandes inn for stabilitet, men ikke så mye. Som du ser er kremen ganske myk. Dvs. den holder formen men vil fort falle litt sammen når du serverer kakestykker. Jeg liker det på den måten, men foretrekker du en noe stivere krem er det ikke noe i veien for å tilsette mer gelatin.

Kaken settes kjølig noen timer slik at den kan stivne og toppes med jordbær før servering.

Det er selvsagt ikke noe i veien med å bytte ut bær her, hverken i selve kremen eller som pynt. Kjør på med det du liker best av bær!

Enkel ostekake med jordbær

Er du i beite for andre ostekaker kan du ta en titt på følgende oppskrifter:

 

Enkel ostekake med jordbær

ingredienser
bunn
  • 150g Kornmo kjeks eller lignende
  • 100g smeltet smør eller margarin
fyll
  • en kurv med jordbær, renset
  • 2 ss sukker
  • 2 gelatinplater
  • 400g kremost
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss melis
topping
  • en kurv jordbær, renset
fremgangsmåte

Bruk gjerne en rund kakeform (diam. 20 cm) med løs bunn. Kle siden med bakepapir.

Kjør Kornmo kjeks til smuler i en food prosessor. Alternativt kan Kornmo kjeks legges i en pose og bankes til smuler med en kjevle.

Bland smulene med smeltet smør/margarin. Ha blandingen opp i kakeformen og press det godt ned for å danne bunnen til kaken din. Sett kjølig.

Legg gelatinplatene i vann (følg instrukser på pakken).

Skjær jordbærene i mindre biter og ha de opp i en kjele sammen med sukkeret. La jordbærene småkoke til de er helt myke og sukkeret er oppløst. Kjør glatt med en stavmikser. Rør inn de myke gelatinplatene. La det avkjøle.

Pisk kremost, kremfløte og melis til en stiv krem. Rør inn den avkjølte jordbærblandingen.

Hell fyllet i kakeformen og sett kjølig minimum 6 timer.

Pynt med jordbær før servering.

Enkel ostekake med jordbær

Jeg lar gjerne det grønne være igjen på noen av jordbærene som pynt. Friske mynte blader eller sitronmelisse er gode alternativer.

Enkel ostekake med jordbær

Håper det smaker!

Kommentarer

  • Reply Katrine 22. desember 2020

    Hei
    Vet du hvordan det er å fryse denne kaken?

    • Reply Mat På Bordet 2. januar 2021

      Hei Katrine
      Nei, det har jeg ikke prøvd.
      Litt skeptisk til at det vil funke bra…
      hilsen
      ina

    • Reply Tone-Mette 10. mai 2021

      Nydelig ostekake, enkel å lage❤Jeg brukte dobbelt med gelatin, og kaaken ble flottEn favoritt hos oss.

  • Reply Natascha 30. juni 2019

    Kaken så deilig ut i formen og smakte veldig god. Dessverre stivnet den ikke nok slik at den rant over bordet og gulvet ved severingen 🙁

    • Reply Mat På Bordet 3. juli 2019

      Hei Natascha
      Det var synd å høre.
      Jeg håper likevel at det frister å prøve igjen.
      Bruk gjerne litt mer gelatin om du vil slik jeg foreslår innledningsvis.
      hilsen
      ina

  • Reply Rikke 7. juni 2018

    Nå skal jg lage jordbær ostekake uten steking. Den ser så herlig ut, så tror jeg prøver den i glass. Tror du på det?

    • Reply Mat På Bordet 31. august 2018

      hei Rikke!
      Det hørtes spennende ut!
      hilsen
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »