Annonse
Melange Sticks - gjør det litt enklere å bake

Enkel ostekake med jordbær (uten steking)

Enkel ostekake med jordbær

Se på denne vidunderlige kaken!

Dette er en enkel ostekake med jordbær og med enkel, mener jeg virkelig enkel. Her er det ingenting som skal stekes!

Bunnen lages av en blanding av kjeks blandet med smeltet smør eller margarin og presses godt ned i en rund kakeform.

Ostekremen består av nettopp kremost og kremfløte, smaksatt med litt sukker og jordbærpuré. Litt gelatin blandes inn for stabilitet, men ikke så mye. Som du ser er kremen ganske myk. Dvs. den holder formen men vil fort falle litt sammen når du serverer kakestykker. Jeg liker det på den måten, men foretrekker du en noe stivere krem er det ikke noe i veien for å tilsette mer gelatin.

Kaken settes kjølig noen timer slik at den kan stivne og toppes med jordbær før servering.

Det er selvsagt ikke noe i veien med å bytte ut bær her, hverken i selve kremen eller som pynt. Kjør på med det du liker best av bær!

Enkel ostekake med jordbær

Er du i beite for andre ostekaker kan du ta en titt på følgende oppskrifter:

 

Enkel ostekake med jordbær

ingredienser
bunn
  • 150g Kornmo kjeks eller lignende
  • 100g smeltet smør eller margarin
fyll
  • en kurv med jordbær, renset
  • 2 ss sukker
  • 2 gelatinplater
  • 400g kremost
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss melis
topping
  • en kurv jordbær, renset
fremgangsmåte

Bruk gjerne en rund kakeform (diam. 20 cm) med løs bunn. Kle siden med bakepapir.

Kjør Kornmo kjeks til smuler i en food prosessor. Alternativt kan Kornmo kjeks legges i en pose og bankes til smuler med en kjevle.

Bland smulene med smeltet smør/margarin. Ha blandingen opp i kakeformen og press det godt ned for å danne bunnen til kaken din. Sett kjølig.

Legg gelatinplatene i vann (følg instrukser på pakken).

Skjær jordbærene i mindre biter og ha de opp i en kjele sammen med sukkeret. La jordbærene småkoke til de er helt myke og sukkeret er oppløst. Kjør glatt med en stavmikser. Rør inn de myke gelatinplatene. La det avkjøle.

Pisk kremost, kremfløte og melis til en stiv krem. Rør inn den avkjølte jordbærblandingen.

Hell fyllet i kakeformen og sett kjølig minimum 6 timer.

Pynt med jordbær før servering.

Enkel ostekake med jordbær

Jeg lar gjerne det grønne være igjen på noen av jordbærene som pynt. Friske mynte blader eller sitronmelisse er gode alternativer.

Enkel ostekake med jordbær

Håper det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »