Gratinert pasta med salsicciapølse og grillet paprika

Gratinert pasta med italiensk pølse og grillet paprika

Gratinert pasta er en sikker vinner for hele familien! Her har jeg laget en versjon med salsiccia (italiensk pølse), grillet paprika (kjøp de på glass eller grill de selv) toppet med et lag ricotta og mozaralla ost. Super middag for en travel familie. Og ja, den kan lages på forhånd!

Følger du meg på bloggen, vet du at samtlige hvitevarer på mitt studiokjøkken er fra Bosch. Innbygningsovnen (modell HNG6764B6)  har jeg snakket spesielt mye om med all dens fine funksjoner. Det er en stekeovn med mikrobølge- og dampfunksjoner, har pizza- og ‘hold varm’ funksjon, rengjør seg selv, osv. Jeg har hatt ovnen i over to år nå, og har fortsatt nye funksjoner å oppdage.

Det jeg har testet og skrevet om så langt på bloggen er heveprogrammet med damp (les mer om det her), PerfectBake funksjonen (les om det her), steketermometeret koblet til stekeovnen (les mer om det her), mikrobølgen (ja det går an å lage karameller i mikrobølgen, les mer om det her) og dampfunksjonen (les mer om det her).

Den kombinerte stekeovnen/mikrobølgen gjør at maten kan tilberedes raskere. Om ikke alle er hjemme samtidig kan også maten gjenoppvarmes raskt og effektivt med ovnen. Damptilskuddet er gull og gjør at maten blir saftig og sprø. Heveprogrammet er også genialt og sikrer luftig heving som selvsagt betyr bedre bakst…. Ovnen har også HomeConnect som tillater deg å følge med på maten selv når du ikke er hjemme. Via smartphone eller nettbrett kan du følge med på steken og regulere temperaturen om det trengs.

Pyrolyse-funksjonen (selvrengjøring) er selvsagt også tatt i bruk (flere ganger) og jeg har like ren og pen ovn som da jeg fikk den.

Her ser dere ovnen på studiokjøkkenet..

Bosch HNG6764B6

Designmessig synes jeg at det er en pen ovn, noe synes jeg er viktig når den har en så sentral plass på kjøkkenet. Displayet er klart og tydelig og det er lett og intuitivt å betjene.

Bosch HNG6764B6

Da kommer vi til selve oppskriften, som selvsagt er laget i ovnen og tilberedt med hjelp av den like fine induksjonstoppen med innebygget ventilator fra Bosch (les mer om det her).

Gratinert pasta med italiensk pølse og grillet paprika

Mer informasjon (teknisk, pris, mål, osv.) om innbygningsovnen finner du her. 

 

Gratinert pasta med italiensk pølse og grillet paprika – 6-8 porsjoner

ingredienser
 • 300 g salsiccia pølse (rå)
 • 1 løk, finhakket
 • 3 hvitløksfedd, finhakket
 • 1/2 ts tørket oregano
 • 1/2 ts tørket basilikum
 • 1/4 ts chiliflak
 • 1 glass (290g) grillet paprika , i biter
 • 1 boks (400g) hele- eller cherrytomater
 • 1 beger (250g) ricotta
 • ca. 20g revet parmesanost
 • 1 hel mozzarella i pose (125g)
 • salt, pepper
 • olivenolje til steking
 • frisk basilikum til pynt
 • 400g pasta
fremgangsmåte

Ovn temp. 200°

Sett over vann til pasta.

Skjær opp pølsen på langs og klem ut pølsefarsen. Ha den opp i en stekepanne med litt olivenoljen og bryt den opp til mindre biter med en stekespade mens den stekes. Når farsen har fått litt farge tilsettes løk, hvitløk, urter og chiliflak. Slå ned varmen og stek videre til løken er myk. Ha opp i paprika (uten lake), og tomatene. La det koke opp, slå ned varmen og la det småkoke videre mens du koker pastaen. Smak til med salt og pepper.

Kok pastaen al dente i godt saltet vann. Det vil si at pastaen skal være myk, men har litt tyggemotstand. Spar litt av pastavannet og hell av resten.

Bland pastaen med sausen. Om det blir litt tørt kan du helle litt av pastavannet opp i. Smak til med salt og pepper igjen om nødvendig.

Ha pastaen opp i en ildfastform. Bland ricotta med parmesanost og fordel det på toppen.

Skjær mozzarellaen i tynne skiver og fordel på toppen.

Sett retten i en forvarmet ovn og stek i ca. 15 minutter til sausen bobler opp rundt kantene og osten er smeltet og gyllen.

Gratinert pasta med italiensk pølse og grillet paprika

Skal retten lages på forhånd lar du pastaen avkjøle i formen før du topper den med ricotta og mozzarella. Dekk til formen til og oppbevar den kjølig.

For å gjøre den ferdig kan du sette den i en forvarmet ovn og steke den. Beregn 30-40 minutter. Skal det gå litt fort kan du bruke mikrobølgefunksjonen kombinert med stekeovnen.

Gratinert pasta med italiensk pølse og grillet paprika

Håper det smaker! ♥

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »