Klassisk ostekake med bær

Klassisk ostekake med bær

Jeg har i år igjen slått meg løs og kjøpt en kasse økologiske bringebær fra Bærgården og du verden så fine de er! Det måtte jo bare bli kake med så fine bær!

Klassisk ostekake ble det da. En herlig, saftig, ikke altfor mettende ostekake med bringebær både inni og utpå. Ostekaken er litt lettere enn vanlige ostekaker da jeg har valgt å bytte ut en del kremost med yoghurt. Jeg synes kaken blir bedre og friskere i smaken. Jeg lagde også en aldri så liten bringebærcoulis som saus i tillegg bare for å sikre meg nok bringebærsmak.

Resultatet ser du her. Jeg skulle ønske du også fikk smake. Eller til og med bare lukte Kanskje det en gang vil høre fremtiden til at du ikker bare kan lese en matblogg, men også faktisk oppleve maten med andre sanser. Hvem vet….

Tilbake til kaken. Dette er en ostekake som du skal helst lage dagen før. Den har nemlig godt av å stå og godgjøre seg i kjøleskapet når den er avkjølt. Jeg ser på det som en fordel i grunnen. Dagen den skal spises trenger du nemlig bare å ta den frem, sette den på et kakefat og pynte den.

Rester kan oppbevares i kjøleskapet noen dager om kaken ikke spises med det samme.

Klassisk ostekake med bær

Er du glad i ostekake, kan du gjerne også ta en titt på følgende oppskrifter:

Klassisk ostekake med bær – 12 -16 porsjoner

ingredienser
bunn
 • 150 g Kornmo kjeks
 • 75 g smeltet smør eller margarin
fyll
 • 375 g kremost naturell
 • 250 g sukker
 • 350 g gresk yoghurt
 • 3 egg
 • skall og saften av 1 sitron
 • 50 g siktet hvetemel
 • 100 g bringebær
pynt
 • bringebær
 • melis
fremgangsmåte

Klassisk ostekake med bær

Ovn temp. 120°

En rund kakeform, 20 cm, bunn og sider kledd med bakepapir. Bakepapir bør helst nå litt opp over siden.

Lag bunnen. Kjør Kornmo kjeks til smuler i en food processor. Alternativt kan du legge de i en pose og knuse de med en kjevle. Bland med smeltet smør eller margarin. Hell blandingen i kakeformen og press det godt og jevnt ned.

Lag fyllet. Bland kremosten med sukker. Rør inn yoghurt. Rør inn eggene, ett om gangen. Rør inn sitronskall, sitronsaft og siktet hvetemel.

Hell noe av fyllet over bunnen. Strø toppen med bringebær. Fordel resten av fyllet på toppen. Dunk kakeformen ned i benken et par ganger for å få en jevn topp.

Sett ostekaken i varm ovn og stek i cirka en time. Midten bør fortsett være litt pudding-aktig, mens kanten er noe fastere.

Klassisk ostekake med bær

Slå av ovnen og la kaken stå i den fortsatt varme ovnen en times tid. Ta kaken ut og la den avkjøle helt i romtemperatur. Dekk til kaken og la den overnatte minste en natt i kjøleskapet.

Pynt kaken med bringebær og melis før servering.

Klassisk ostekake med bær

Ønsker du å servere en bringebærcoulis til kaken kjører du bringebær glatt med en stavmikser. Tilsett sukker etter smak. Hell bringebæren i en sil for å fange opp frøene.

Klassisk ostekake med bær

Voilà! En deilig kremete ostekake med litt syrlige bringebær. Så godt!

Kommentarer

 • Reply Ellen 16. mai 2020

  Hei! Har prøvd meg på denne resepten to ganger, følgt det slavisk og brukt vekt. Likevel blir dette en suppe, røren er veldig løs, og den stiver ikke i ovnen. Jeg begynner å lure på om det muligens er en feil i resepten? Enten på mengden veske eller mengden mel. 50 g mel på alt den vesken høres rart ut.

  • Reply Mat På Bordet 21. juni 2020

   Hei Ellen
   Jeg har dobbelsjekket oppskriften (også opp mot andre lignende) og har dessverre ikke noen god forklaring på hvorfor din ikke stivner.
   Kan det være at du bruke vanlig yoghurt(tynn) i stedet for gresk yoghurt (tykk)?
   hilsen
   ina

 • Reply K. Magnus 16. oktober 2019

  Denne ble perfekt! Takk.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »