Jeg har i år igjen slått meg løs og kjøpt en kasse økologiske bringebær fra Bærgården og du verden så fine de er! Det måtte jo bare bli kake med så fine bær!
Klassisk ostekake ble det da. En herlig, saftig, ikke altfor mettende ostekake med bringebær både inni og utpå. Ostekaken er litt lettere enn vanlige ostekaker da jeg har valgt å bytte ut en del kremost med yoghurt. Jeg synes kaken blir bedre og friskere i smaken. Jeg lagde også en aldri så liten bringebærcoulis som saus i tillegg bare for å sikre meg nok bringebærsmak.
Resultatet ser du her. Jeg skulle ønske du også fikk smake. Eller til og med bare lukte Kanskje det en gang vil høre fremtiden til at du ikker bare kan lese en matblogg, men også faktisk oppleve maten med andre sanser. Hvem vet….
Tilbake til kaken. Dette er en ostekake som du skal helst lage dagen før. Den har nemlig godt av å stå og godgjøre seg i kjøleskapet når den er avkjølt. Jeg ser på det som en fordel i grunnen. Dagen den skal spises trenger du nemlig bare å ta den frem, sette den på et kakefat og pynte den.
Rester kan oppbevares i kjøleskapet noen dager om kaken ikke spises med det samme.
Er du glad i ostekake, kan du gjerne også ta en titt på følgende oppskrifter:
- enkel ostekake med jordbær (uten steking)
- enkel ostekake på glass
- ostekake med sitron og gelélokk (uten steking)
- sjokoladeostekake
- osteoiskake med bær
- ostekakecupcakes med aprikos
Hei! Har prøvd meg på denne resepten to ganger, følgt det slavisk og brukt vekt. Likevel blir dette en suppe, røren er veldig løs, og den stiver ikke i ovnen. Jeg begynner å lure på om det muligens er en feil i resepten? Enten på mengden veske eller mengden mel. 50 g mel på alt den vesken høres rart ut.
Hei Ellen
Jeg har dobbelsjekket oppskriften (også opp mot andre lignende) og har dessverre ikke noen god forklaring på hvorfor din ikke stivner.
Kan det være at du bruke vanlig yoghurt(tynn) i stedet for gresk yoghurt (tykk)?
hilsen
ina
Denne ble perfekt! Takk.