Røstipoteter må man bare bli glad i, forutsatt at man er glad i poteter selvsagt. Revet potet stekt slik at man har en sprø crunchy utside og myk potet på innsiden. Nam!
Lag en stor servering røstipoteter eller lag de som egne porsjoner (som her), så kan alle få sin egen. De små egner seg også godt til oppbevaring (kjølig) og kan raskt varmes opp igjen i stekepannen eller ovnen før servering.
Server røstipoteter som tilbehør til kjøttmåltider for eksempel. Men husk at de også kan være midtpunktet – servert med en god salat og speilegg for eksempel.
Disse røstipotetene er med urter for å gi de ekstra god smak og litt farge. Jeg bruker stort sett persille og gressløk. Hadde jeg hatt noe frisk basilikum eller timian stående hadde det også vært en del av urtemiksen. Med andre ord, bruk det du har om du ikke har akkurat de urtene jeg har listet opp i ingredienslisten.
Skal du servere røstipotetene som et måltid i seg selv (med en god salat som tilbehør for eksempel) kan du vurdere om du vil ha litt stekt bacon med i potetblandingen for å lage røstipoteter med urter OG bacon ….
Glad i poteter? Da foreslår jeg at du også tar en titt på følgende oppskrifter:
- boulangère poteter
- fløtegratinerte poteter
- skikkelig sprøstekte poteter
- fondant poteter
- ovnsbakte poteter med eddik
- spicy fyrstikkpoteter