Røstipoteter med urter (hash browns)

Røstipoteter med urter (hash browns)

Røstipoteter må man bare bli glad i, forutsatt at man er glad i poteter selvsagt. Revet potet stekt slik at man har en sprø crunchy utside og myk potet på innsiden. Nam!

Lag en stor servering røstipoteter eller lag de som egne porsjoner (som her), så kan alle få sin egen. De små egner seg også godt til oppbevaring (kjølig) og kan raskt varmes opp igjen i stekepannen eller ovnen før servering.

Server røstipoteter som tilbehør til kjøttmåltider for eksempel. Men husk at de også kan være midtpunktet – servert med en god salat og speilegg for eksempel.

Disse røstipotetene er med urter for å gi de ekstra god smak og litt farge. Jeg bruker stort sett persille og gressløk. Hadde jeg hatt noe frisk basilikum eller timian stående hadde det også vært en del av urtemiksen. Med andre ord, bruk det du har om du ikke har akkurat de urtene jeg har listet opp i ingredienslisten.

Skal du servere røstipotetene som et måltid i seg selv (med en god salat som tilbehør for eksempel) kan du vurdere om du vil ha litt stekt bacon med i potetblandingen for å lage røstipoteter med urter OG bacon ….

Røstipoteter med urter (hash browns)

Glad i poteter? Da foreslår jeg at du også tar en titt på følgende oppskrifter:

Potetkokeboka - en kjærlighetserklæring

Røstipoteter mer urter (hash browns) – 8-10 stykker

ingredienser
  • 1 kg faste poteter
  • 2 egg
  • 2 ss hvetemel
  • 2 vårløk i fine skiver
  • ca. 2 ss finhakket gressløk
  • ca. 4 ss grovhakket persille
  • 1/2 ts salt
fremgangsmåte

Røstipoteter med urter (hash browns)

Vask potetene og skjær vekk ev.  sår eller merker. Riv potetene på et rivjern.

Strø potetene på et rent kjøkkenhåndkle, rull det sammen og klem godt. Målet er å tørke potetene så godt som mulig.

Ha potetene i en bolle og rør sammen med resten av ingrediensene.

Stek røstipotetene i litt olje i en stekepanne. Løft ut ‘porsjoner’ med hjelp av 2 gafler og legg det forsiktig ned i stekepannen. De kan gjerne se litt rustikke ut.

Stek 2-3 minutter på den ene siden eller til de får litt farge. Snu og stek videre på den andre siden.

Hold gjerne røstipoteter varme i ovnen frem til servering.

Røstipoteter med urter (hash browns)

Rester av gårsdagens røstipoteter (om du har noen) kan gjerne varmes opp neste morgen og serveres med for eksempel speil egg til frokost.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »