Ovnsbakte poteter med løk og bacon

Ovnsbakte poteter med løk og bacon

Er du klar for en ny oppskrift der poteter er stjernen? Hils på ovnsbakte poteter med løk og bacon, men mest poteter.

I likhet med Boulangère poteter ovnsstekes potetene i litt buljong (eller kraft om du har). I motsetning til Boulangère poteter er det bacon i denne potetretten, og bacon som vi vet, gjør det meste bedre.

Fremgangsmåten er utrolig enkel. Poteter (bruk kokefaste poteter som for eksempel Beate) skjæres i båter og blandes i en ildfast form med stekt løk og bacon. Så heller du over buljong eller kraft og setter inn i ovnen for steking. Buljongen absorberes og fordampes under steking slik at du har bare litt saus igjen til slutt.

Potetene er meget smakfulle og passer som tilbehør til de fleste retter der poteter er naturlig å servere. Hadde det vært opp til meg kunne jeg bare ha servert en litt crunchy salat som tilbehør. Potetene er nemlig så gode at de lett kan være stjernen i måltidet ditt.

Ovnsbakte poteter med løk og bacon

Glad i poteter? Da foreslår jeg at du også tar en titt på følgende oppskrifter:

Ovnsbakte poteter med løk og bacon – 4-6 porsjoner

ingredienser
  • 1 kg faste poteter, skrellt
  • litt smør eller margarin til steking
  • 1 løk i skiver
  • 100 g bacon i terninger
  • 300 ml kyllingkraft eller -buljong
  • pepper
  • frisk persille til pynt
fremgangsmåte

Ovnsbakte poteter med løk og bacon

Ovn temp. 200°C

Skrell potetene og skjær de i båter i nogenlunde lik størrelse.

Legg de i vann mens du gjør klart resten.

Stek løken myk i litt smør. Tilsett bacon og stek videre til gjennomstekt.

Legg løk og bacon i bunnen av en ildfast form (min måler 20×30 cm med en kant på ca. 5cm).

Fordel potetene på toppen.

Hell kyllingkraften eller -buljongen over potetene. Pass på at kraften dekker nedre halvdel av potetene. Kvern over litt pepper.

Sett potetene i varm ovn og stek i 1 time til potetene er gylne og møre.

Ovnsbakte poteter med løk og bacon

Strø med havsalt og frisk persille før servering.

Ovnsbakte poteter med løk og bacon

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »