Sjokoladepletter med nøtter og frukt er en viderføring av den utrolig populære oppskriften på mandelkonfekt.
Prinsippet er enkelt. Mandler blandes i smeltet sjokolade og formes til runde pletter. Når de er helt avkjølt kan de oppbevares i lengre tid, men kommer til å forsvinne raskt. De er også ypperlig å gi bort som små julegaver. Pakk de inn i en pen konfekt eske eller ha de i en cellofan pose. En liten sløyfe, en hyggelig hilsen og julegaven er i boks.
Fordi prinsippet er så enkelt, har jeg laget en variasjon her, med en blanding av nøtter, litt tørket frukt og frø. Hva du ønsker å kombinere er helt opp til deg – bruk gjerne det du har. Kanskje du har noen tørkede tranebær du har lyst å bruke opp, eller noen pistasjnøtter. Samle sammen det du har og lag deilige pletter!
Frø er også et herlig innslag og gir god smak på pletten. Når det gjelder sjokoladen er det også helt opp til deg hva du vil bruke – mørk, lys eller hvit sjokolade. Eller kanskje du har noe sjokolade med smak (chili, kaffe, ingefær….) som du kan bruke.
Her er det bare opp til fantasien. I tillegg til å være en fin måte å bruke opp litt diverse rester av nøtter og tørket frukt.
Synes du det er hyggelig å kunne gi bort spiselige julegaver? Her er flere forslag:
- brente mandler
- julens sjokoladeknekk
- peppermyntekonfekt
- sjokoladeknekk med nøtter
- mikrobølgekarameller
- sunn konfekt