Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Tyske peppernøtter med sjokolade (Pfeffernüsse)

Tyske peppernøtter med sjokolade (Pfeffernüsse)

Tyske peppernøtter hører ALLTID julen til. Og det er ikke bare jeg som synes det i familien, tradisjonen har allerede gått videre til neste generasjon.

Mine søster ivaretar samme tradisjon. Sånn er det når man har tysk mor. Julen hjemme hos oss er en herlig blanding av tysk, amerikansk og norske tradisjoner. Jeg liker å tro at vi har plukket det beste av de tre.

Pfeffernüsse har jeg skrevet tidligere på bloggen. Disse for eksempel fikk en melisglasur og en sjokoladebunn. Jeg kjørte litt ekstra fancy det året. Årets er mer tradisjonstro der de varme peppernøttene vendes i melis før de får lov til å avkjøle helt på rist. Jeg har dog gjort en liten vri i år, og det er at du finner sjokoladebiter i peppernøttene. Du verden så godt det er!

Peppernøtter holder seg godt lenge. Det kan hende at de blir litt harde etter noen uker i kakeboksen, men de heter tross alt nøtter…

Er du glad i tysk julebakst? Sjekk ut oppskriftene på Lebkuchen (til venstre i bildet) og Stollen

Lurer du på hva annet vi bare må ha av julebakst? Sjekk ut denne listen:

Tyske peppernøtter med sjokolade (Pfeffernüsse) – ca.40 stykker (avhengig av størrelse)

ingredienser
  • 400g hvetemel
  • 1/2 ts malt pepper
  • 1 ts malt kanel
  • 1/2 ts allehånde
  • 1/2 ts revet muskatnøtt
  • 1/2 ts malt ingefær
  • 1/4 ts malt nellik
  • 1/2 ts natron
  • 100g smør, romtemperert
  • 150g brun sukker
  • 75ml mørk sirup
  • 1 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 100g sjokolade, finhakket
fremgangsmåte

Ovn temp 180C

Bland mel, pepper, kanel, allehånde, muskatnøtt, ingefær, nellik og natron sammen i en bolle.

Pisk smør, sukker og sirup lett og luftig. Tilsett egg og vaniljeekstrakt. Rør inn sjokoladen.

Rør inn melblandingen i omganger til du har en smulete deig. Hell deigen over på benken og arbeid den lett sammen med hendene.

Bruk en liten iskremskje for å porsjonere ut deigen og sett de på en bakeplate dekket med bakepapir. Ha litt avstand mellom peppernøttene, de vil ese ut noe.

Sett brettet i forvarmet ovn og stek i ca. 15 minutter.

Fyell en pose eller en skål med melis. Vend peppernøttene i melisen mens de er fortsatt varme.

Tyske peppernøtter med sjokolade (Pfeffernüsse)

Peppernøttene oppbevares i tett kakeboks, og holder seg godt hele julen lang.♥

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »