Matildas taco-bowl (med kylling)

Matildas taco-bowl med kylling

Det er dette det går i om dagen – Matildas taco-bowl med kylling. En skål (inspirert av Chipotle – en tex-mex restaurant kjede) fylt med ris, en form for refried beans (bønnestuing), avokado, salat, tomater, mais og en litt spicy rømmedressing. Og kylling selvsagt.

Det er i hvertfall Matildas utgangspunkt, eller rettere sagt det hun (og jeg) liker i en taco-bowl. Her finnes det selvsagt mye rom for tilpasninger alt ettersom hva du har for hånden og/eller hva du liker.

Matilda foretrekker for eksempel guacamole fremfor skivet avokado. Jeg foretrekker mere bønner og brunris mens Matilda foretrekker mindre bønner og basmati ris. Mais bruker vi om vi har til overs og salat og tomater er gjerne også det vi har i kjøleskapet. Bytt ut eller spe gjerne på med flere grønnsaker – agurk, paprika, reddik eller gulrøtter i skiver, og så videre.

Har du syltet rødløk (anbefales!) er det super godt til taco bowl. Lyst å lage en salsa fresca – det er også helt topp!

Og til slutt, har du ikke kylling så erstatt gjerne med hva du har om det er storfe, svin eller kanskje du har ASC sertifisert scampi liggende i frysen? En ren vegetarvariant er selvsagt også en mulighet!

Matildas taco-bowl (med kylling)

Sjekk gjerne ut disse oppskriftene også, om du er glad i tex-mex mat :

Matildas taco-bowl (med kylling) – 4 bowls

Les om hvilken kylling du bør kjøpe for best dyrevelferd her. 

ingredienser
  • 250g ris
  • kyllingbuljong
  • 400g kyllingfilet ev bryst eller lår
  • 1 løk, finhakket
  • 6 hvitløksfedd, finhakket
  • 8 cherrytomater (eller 1 stor tomat)
  • 2 bokser svarte bønner
  • spisskummen, chilipulver (meksikansk), røkt paprika
tilbehør
  • salat
  • 2 avokado
  • cherry tomater
  • 1 - 2 boks mais
  • lime
  • rømme
  • chilisaus
fremgangsmåte

Matildas taco-bowl (med kylling)

Kok opp vann til ris, tilsett buljong og risen. Hold risen varm når den er ferdig.

Alternativt kan man også lage korianderris til denne retten. 

Stek løk myk i en kjele. Tilsett hvitløk og stek videre i noen minutter. Tilsett 2 ts spisskummen og stek videre.

Skjær cherrytomater i 4 og ha oppi kjelen. La det småkoke litt slik at tomatene brytes ned.

Hell laken av bønnene, skyll i kaldt vann og ha oppi kjelen. Smak til med salt, pepper og ev. litt limesaft. Hold varm.

Skjær kyllingen i strimler. Krydre med 2 ts chilipulver (meksikansk), 1 ts spisskummen, 1 ts røkt paprika, salt og pepper.

Ha litt olje i en stekepanne og stek kyllingen. Ikke stek på for høy temperatur, krydderet må ikke brenne.

Når ris, bønner og kylling er ferdig kan du lage bowls.

Ha litt salat i hver skål. Fordel ris, bønner og kylling i skålene.

Topp med mais, cherrytomater i båter, avokado i skiver, lime og annet du skulle ha lyst på.

Pynt gjerne med vårløk og eller frisk koriander.

Rør litt hot sauce i rømmer og bruk det som dressing.

Matildas taco-bowl (med kylling)

Da håper Matilda og jeg at det smaker! ♥

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »