Det er dette det går i om dagen – Matildas taco-bowl med kylling. En skål (inspirert av Chipotle – en tex-mex restaurant kjede) fylt med ris, en form for refried beans (bønnestuing), avokado, salat, tomater, mais og en litt spicy rømmedressing. Og kylling selvsagt.
Det er i hvertfall Matildas utgangspunkt, eller rettere sagt det hun (og jeg) liker i en taco-bowl. Her finnes det selvsagt mye rom for tilpasninger alt ettersom hva du har for hånden og/eller hva du liker.
Matilda foretrekker for eksempel guacamole fremfor skivet avokado. Jeg foretrekker mere bønner og brunris mens Matilda foretrekker mindre bønner og basmati ris. Mais bruker vi om vi har til overs og salat og tomater er gjerne også det vi har i kjøleskapet. Bytt ut eller spe gjerne på med flere grønnsaker – agurk, paprika, reddik eller gulrøtter i skiver, og så videre.
Har du syltet rødløk (anbefales!) er det super godt til taco bowl. Lyst å lage en salsa fresca – det er også helt topp!
Og til slutt, har du ikke kylling så erstatt gjerne med hva du har om det er storfe, svin eller kanskje du har ASC sertifisert scampi liggende i frysen? En ren vegetarvariant er selvsagt også en mulighet!
Sjekk gjerne ut disse oppskriftene også, om du er glad i tex-mex mat :
Matildas taco-bowl (med kylling) – 4 bowls
Les om hvilken kylling du bør kjøpe for best dyrevelferd her.