Pastasalat med spekepølse og annet godt

Pastasalat med spekepølse og annet godt

Jeg lukter vår og tid for enkle middager som man kan spise i solveggen – pastasalat for eksempel.

Jeg trenger sikkert ikke å fortelle deg at det finnes utallige varianter på pastasalat (sjekk de andre pastasalatene på bloggen nederst i innledningen), men det er alltid plass for en til.

Som med alle pastasalater er denne enkel å lage. Pastaen kokes, de andre ingrediensene tilberedes og så blandes alt sammen, gjerne med en herlig dressing av et eller annet slag.

Denne pastasalaten er ikke noe annerledes, men jeg har et tips for å gjøre den ekstra god. Etter at du har helt vannet av den ferdigkokte pastaen, hell den tilbake i den varme gryta og hell over godt med dressing. Jeg opplever at pastaen tar til seg mer smak på denne måten sammenlignet med at når du først blander dressingen inn når pastaen er kald.

Jeg liker også å ha oppi noe av spekepølsen og løken samtidig – igjen for å ta opp smak fra pølsen, og for å ‘koke’ løken slik at den ikke blir så skarp i smaken. Legg merke til at jeg skriver noe av løken, for litt skarp og sprø løk er godt i salaten.

Når det gjelder dressing er det vanskelig å gjengi en eksakt oppskrift og du må derfor belage de på å smake den til. Tilsett mer syre, urter, salt eller annet slik at den smaker som du vil at den skal smake. Husk at dette skal blandes med salaten – la den derfor gjerne smake litt mye slik at den ikke forsvinner. Lag gjerne ekstra også og server ved siden av salaten for de som vil ha litt mer. Salatdressing kan du oppbevare i kjøleskapet til bruk for andre salater også.

Det tenker jeg er alt jeg skal si før jeg går videre til selve oppskriften. Jeg håper at du vil prøve den og at den vil smake!

PS. oppskriften på det deilig focaccia brødet finner du her.

Pastasalat med spekepølse og annet godt

Glad i pastasalat? Kanskje du vil prøve disse oppskriftene også?

Pastasalat med spekepølse og annet godt – 6-8 porsjoner

ingredienser
pastasalat
  • ca. 400g pasta
  • 1 rød løk, finhakket
  • ca. 100g spekepølse i terninger*
  • 200g cherrytomater, delt i 4 eller 8
  • 100g oliven
  • ca. 100g mozzarella i terninger
  • finhakket frisk persille og basilikum til pynt
dressing
  • 1 sitron, saft og skall (finrevet)
  • 2 hvitløksfedd, finrevet
  • 2 ts dijon sennep
  • 1 ts honning
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1/2 ts tørket oregano
  • ca. 300ml olivenolje
  • salt, pepper
fremgangsmåte

*jeg brukte en økologisk spekepølse med chili fra Ask, kjøpt på Meny i forbindelse med deres #kjøplokalmat kampanje. Pølsen anbefales!

Lag dressingen.

Ha alle ingrediensene i et glass med lokk og rist godt. Smak til med det du føler at det mangler. Mangler det syre og du ikke har mer sitron kan du gjerne smake til med hvitvinseddik.

Kok opp en stor kjele med vann. Salt vannet godt (tenk smaken av havet) og ha oppi pastaen.

Jeg har brukt opp diverse rester av pasta – godt å få brukt de i tillegg til at det blir litt variasjon av former i salaten.

Kok de gjerne al dente, dvs at de fortsatt har litt bit. Hell av vannet og hell pastaen tilbake i kjelen. Hell over halvparten av dressingen og bland. La pastaen avkjøle.

Forbered resten av salat ingrediensene. Bland disse med pastaen når den er helt avkjølt.

Smak til med mer dressing om nødvendig, salt, pepper og friske urter.

Pastasalat med spekepølse og annet godt

Pastaen er klar til servering, men kan også settes kjølig for å serveres på et senere tidspunkt eller dagen etter.

Pastasalat med spekepølse og annet godt

Server gjerne med focaccia – oppskriften på den som er avbildet sammen med salaten finner du her.

Håper det frister å lage!

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »