Hvitløksbrød – deluxe utgaven

Hvitløksbrød

Hvitløksbrød – deluxe utgaven altså ♥ Er det egentlig noen som ikke liker hvitløksbrød???

Som du kanskje skjønner er det en stor favoritt her hjemme. Hvitløksbrød i alle varianter – og nå også denne. Brødet er hjemmebakt (selvfølgelig….) og var en av to brød som jeg bakte samtidig. Jeg hadde selvsagt i tankene at den ene skulle brukes til dette. (Har du kjøpt den nye boken min ELTEFRI BAKST kan du bruke oppskriften på side 140. Har du ikke kjøpt boken min (enda) kan du bruke denne oppskriften og steke i brødform).

Det er forresten ingen betingelse at man bruker hjemmebakt brød, men om du først baker eltefritt er det fort gjort å røre sammen nok deig, forme til 2 brød og steke. Hva slags brød du ønsker å bruke er opp til deg – grove brød funker like godt som lyse brød.

Og så er det selve fyllet. Masse hvitløkssmør og masse ost er trikset. Brødet skjæres i skiver nesten helt ned til bunnen ( samme teknikk som for hasselbackpoteter ) og så er det bare å sette i gang å fordele hvitløkssmør og ost ned i sprekkene. Vær raus!

Pakk brødet i aluminiumsfolie og sett den i ovnen, eller sett den kjølig til du trenger den. Hvitløksbrødet kan fint lages på forhånd og varmes opp på et senere tidspunkt. Og skulle du mot formodning ikke spise opp alt med en gang, går det fint å varme opp brødet en gang til. Bare sånn at du vet det …

Hvitløksbrød

Jeg som er så glad i hvitløksbrød, har selvsagt mange flere oppskrifter på dette nydelige brødet – se her:

Hvitløksbrød – deluxe utgaven

ingredienser
  • 1 brød
  • 200g smør eller margarin
  • 6 storehvitløksfedd, finrevet
  • 4 ss frisk persille, finhakket
  • salt, pepper
  • ca. 200g ost, revet
fremgangsmåte

Ovn temp. 180°C

Smelt smør eller margarin i en liten kjele.

Tilsett hvitløk og la det avkjøle noe. Rør inn persille og smak til med salt og pepper.

Skjær brødet i skiver uten å skjære helt gjennom til bunnen.

Fordel hvitløksmør på skivene med pensel.

Hvitløksbrød - deluxe utgaven

Fordel ost ned i sprekkene – husk å komme langt nok ned.

Hvitløksbrød - deluxe utgaven

Slik så mitt brød ut fra siden når jeg var ferdig.

Hvitløksbrød - deluxe utgaven

Klem brødet sammen og pakk inn i aluminiumsfolie.

Hvitløksbrød - deluxe utgaven

Sett brødet i varm ovn og stek i 40 minutter. Pakk den forsiktig ut av folien.

Om brødet ikke har sprø topp kan du sette den inn i ovnen igjen noen minutter.

Hvitløksbrød - deluxe utgaven

Server hvitløksbrødet med det samme – det er best når det er varmt og osten er smeltet.

 

Og husk, du kan bruke hvilket som helst brød til dette. Brødet trenger heller ikke å være helt fersk. Kjøper du brødet, kjøp gårsdagens brød – det blir også billigere.

Hvitløksbrød - deluxe utgaven

Nam, nam!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »