Hvitløksbrød – deluxe utgaven altså ♥ Er det egentlig noen som ikke liker hvitløksbrød???
Som du kanskje skjønner er det en stor favoritt her hjemme. Hvitløksbrød i alle varianter – og nå også denne. Brødet er hjemmebakt (selvfølgelig….) og var en av to brød som jeg bakte samtidig. Jeg hadde selvsagt i tankene at den ene skulle brukes til dette. (Har du kjøpt den nye boken min ELTEFRI BAKST kan du bruke oppskriften på side 140. Har du ikke kjøpt boken min (enda) kan du bruke denne oppskriften og steke i brødform).
Det er forresten ingen betingelse at man bruker hjemmebakt brød, men om du først baker eltefritt er det fort gjort å røre sammen nok deig, forme til 2 brød og steke. Hva slags brød du ønsker å bruke er opp til deg – grove brød funker like godt som lyse brød.
Og så er det selve fyllet. Masse hvitløkssmør og masse ost er trikset. Brødet skjæres i skiver nesten helt ned til bunnen ( samme teknikk som for hasselbackpoteter ) og så er det bare å sette i gang å fordele hvitløkssmør og ost ned i sprekkene. Vær raus!
Pakk brødet i aluminiumsfolie og sett den i ovnen, eller sett den kjølig til du trenger den. Hvitløksbrødet kan fint lages på forhånd og varmes opp på et senere tidspunkt. Og skulle du mot formodning ikke spise opp alt med en gang, går det fint å varme opp brødet en gang til. Bare sånn at du vet det …
Jeg som er så glad i hvitløksbrød, har selvsagt mange flere oppskrifter på dette nydelige brødet – se her:
- hvitløksbrød i panne
- eltefrie hvitløkssnurrer
- hvitløksbrød i 2 varianter
- hvitløksrundstykker
- hvitløksbrød med en tvist
- hvitløkssnurrer
- vakker hvitløksbrød