Asiatisk laks med salat og ingefærdressing

Asiatisk laks med salat og ingefærdressing

Asiatisk laks med salat er enda en digg fiskemiddag her på bloggen! Noe helt annet enn fisk og poteter kan du si ,og perfekt når du har lyst å spise litt lett.

Laksen skal gjerne trekke litt i marinaden så begynn med den først. Kanskje du til og med har lyst å gjøre dette steget klart allerede om morgenen for dagens middag. Men, det holder også med en halvtime.

Dressingen kan du også lage i forkant og oppbevare i kjøleskapet. Lag gjerne dobbel eller trippel porsjon med det samme for dette er en dressing som kan passe på enhver salat med litt asiatisk preg. Eller nudler…

Når det gjelder selve salaten så har jeg med hensikt ikke oppgitt mengder. Ingrediensene er også bare et forslag. Spe på med det du har/liker og sløyf det du ikke har/ikke liker. Utenom det jeg har listet i ingredienslisten er avokado, spinatblader, appelsinbåter og gulrot også gode ting å ha med i salaten.

Ris kan du bruke eller sløyfe som du vil. Bruk brun ris eller byggryn om du vil ha noe med mer fiber og næring. Og ja, server den gjerne lunken med salaten og laksen. Nå liker jeg å blande alt på et fat med det samme, men du kan også servere elementene hver for seg.

Asiatisk laks med salat og ingefærdressing

Er du glad i enkle middager med fisk kan jeg friste med følgende oppskrifter også:

Asiatisk laks med salat og ingefærdressing – 3-4 porsjoner

ingredienser
laks og marinade
  • 600g laks uten ben
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss honning
  • 2 ss olivenolje
  • 1 hvitløksfedd, finrevet
  • 1/2 ts malt ingefær
  • 1/2 ts salt
Ingefærdressing
  • 3 ss soyasaus
  • 3 ss riseddik
  • 1 ss honning
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss olivenolje
  • 1 hvitløksfedd, finrevet
  • ca. 2 ts finrevet fersk ingefær
  • saften fra 1/2 appelsin
salaten
  • ris til 3-4 personer
  • salat
  • agurk
  • sukkererter
  • cherrytomater
  • reddik
fremgangsmåte

Del fisken i porsjoner eller større biter slik jeg har gjort.

Bland marinade ingrediensene – soyasaus, honning, olje, hvitløk, ingefær og salt i en dyp skål.

Vend laksen i marinaden og la den ligge og marinere en halvtimes tid på benken.

Lag dressingen.

Bland alle dressing ingrediensene – soyasaus, riseddik, honning, sesamolje, olivenolje, hvitløk, ingefær og appelsinsaft i et glass med lokk. Sett på lokket og rist godt. Smak dressingen og juster som ønsket.

Stek laksen, enten i stekepanne eller i ovnen. Steketiden vil variere alt ettersom hvor tykk fiskebitene er og hvor godt stekt du liker laksen.

Lag salaten. Jeg gjør så her:

Bland ris med litt dressing og bland med salat.

Asiatisk laks med salat og ingefærdressing

Skjær opp det du ønsker å ha av grønnsaker

Asiatisk laks med salat og ingefærdressing

og bland med resten av salaten.

Asiatisk laks med salat og ingefærdressing

Fordel laksen på toppen,

Asiatisk laks med salat og ingefærdressing

og strø med vårløk og sesamfrø (helst ristede).

Asiatisk laks med salat og ingefærdressing

Sånn, da var salaten ferdig. Server med resten av dressingen ved siden av.

Asiatisk laks med salat og ingefærdressing

Håper det smaker!

Kommentarer

  • Reply Sven Åge nilsen 8. desember 2020

    Var en populær rett hos dommerne når jeg tok eksamen som kokk

    • Reply Mat På Bordet 13. desember 2020

      Så hyggelig at du brukte denne oppskriften Sven Åge – glad for å høre at det falt i smak 🙂
      ina

  • Reply Kirsten Stabell 12. august 2020

    Dette var en virkelig god rett på en varm sommerdag!
    Serverte risen ved siden av

    • Reply Mat På Bordet 19. august 2020

      Så hyggelig å høre at det smakte Kirsten. ❤️

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »