Asiatisk laks med nudler og grønnsaker

Asiatisk laks med nudler og grønnsaker

Asiatisk laks kan være så mangt, men samtidig en fin indikasjon på hva du kan ha i vente. Litt eksotisk. Litt surt, søtt og salt. Av og til litt hot.

Her er det mange smaker på gang, og det er viktig å finne en balanse. Jeg oppfordrer deg derfor å smake på marinaden/dressingen og tilpasse den. Litt mer av det ene eller det andre slik at du får du så surt, søtt, salt eller hot som du ønsker.

Et litt spennende innslag her er peanøtter. Peanøttsmør finner du i sausen og knuste eller grovhakkede peanøtter finner du også i den ferdig retten. Jeg elsker smaken og at du finner små sprø biter av nøtter i retten.

Apropos sprø – det er nok en smakssak, men jeg foretrekker å holde mine grønnsaker litt sprø de og. De får derfor bare en kort visitt i stekepannen før de får følge av nudler og saus. Sånn i ettertid tenker jeg at jeg kommer til å servere dette kaldt. Dvs ikke steke grønnsakene i det hele tatt og blande de med kalde nudler som allerede er blandet med saus. Det blir en form for kald nudelsalat med varm laks på toppen.

Asiatisk laks med nudler og grønnsaker

Er du glad i enkle fiskemiddager kan jeg også foreslå følgende oppskrifter:

Asiatisk laks med nudler og grønnsaker – ca. 4 porsjoner

ingredienser
laks og marinade/dressing
  • ca. 500g laksefilet
  • 3 ss soyasaus
  • saften av en halv lime
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss honning
  • 1 ss riseddik
  • 2 hvitløksfedd, grovhakket
  • ca. 2 cm fersk ingefær, grovhakket
  • 1 ss hoisinsaus
  • 1 ss peanøttsmør
  • 1 ts sriracha eller annen chilisaus
nudler og grønnsaker
  • 200g fullkornsnudler
  • 1 rød paprika i strimler
  • 2 gulrøtter i strimler
  • 100g sukkererter skjært på langs
  • en liten pose (65g) baby spinat
garnityr
  • vårløk
  • lime
  • sesamfrø
  • frisk koriander
  • knuste peanøtter
fremgangsmåte

Ovn temp 200°C

Ha soyasaus, limesaft, sesamolje, honning, eddik, hvitløk, ingefær, hoisinsaus, peanøttsmør og sriracha i en liten food processor og kjør til glatt. Bruk en stavmikser om du ikke har food processor. Har du hverken food processor eller stavmikser kan du rive hvitløk og ingefær fint og blande med resten av ingrediensene.

Smak. Denne marinaden/dressing skal smake søtt, syrlig, salt, litt hot med en ettersmak av peanøtter, hvitløk og ingefær. Juster til din smak.

Skjær laksen i porsjoner og fordel noen spiseskjeer med marinade over. Sett til side.

Kok nudler etter pakkens anvisninger. Skyll med kaldt vann og sett til side.

Tilbered grønnsakene.

Sett fisken i en ildfastform eller stekebrett og sett i varm ovn.

Ha litt olje i en varm stekepanne og fres gulrøtter et par minutter. Tilsett paprika og fres noen minutter til. Tilsett sukkererter og resten av marinaden/dressingen. La det koke og tilsett nudlene. Bland godt sammen. Rør inn spinaten til slutt.

Pynt nudler med lime, sesamfrø, knuste peanøtter  vårløk og frisk koriander.

Asiatisk laks med nudler og grønnsaker

Ta fiske ut av ovnen når den er ferdig (alt ettersom hvor store stykkene er og hvor godt stekt du like fisken kan det ta 8-15 minutter).

Server sammen med nudlene.

Asiatisk laks med nudler og grønnsaker

Håper det smaker!

Kommentarer

  • Reply Carine 22. september 2024

    Nydelige smaker. Også god med ris til, selv om man ikke får den deilige nudelsalaten da. 🙂

  • Reply Merete 11. juni 2020

    Hvor mye laks bruker du til 4 personer står ikke noe om det i oppskriften.

    • Reply Mat På Bordet 21. juni 2020

      Hei Merete
      Har nå lagt inn 500g laksefilet i oppskriften. Du kan selvsagt mer eller mindre om det er noen som er mer eller mindre glad i laks 🙂
      hilsen
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »