Asiatisk laks kan være så mangt, men samtidig en fin indikasjon på hva du kan ha i vente. Litt eksotisk. Litt surt, søtt og salt. Av og til litt hot.
Her er det mange smaker på gang, og det er viktig å finne en balanse. Jeg oppfordrer deg derfor å smake på marinaden/dressingen og tilpasse den. Litt mer av det ene eller det andre slik at du får du så surt, søtt, salt eller hot som du ønsker.
Et litt spennende innslag her er peanøtter. Peanøttsmør finner du i sausen og knuste eller grovhakkede peanøtter finner du også i den ferdig retten. Jeg elsker smaken og at du finner små sprø biter av nøtter i retten.
Apropos sprø – det er nok en smakssak, men jeg foretrekker å holde mine grønnsaker litt sprø de og. De får derfor bare en kort visitt i stekepannen før de får følge av nudler og saus. Sånn i ettertid tenker jeg at jeg kommer til å servere dette kaldt. Dvs ikke steke grønnsakene i det hele tatt og blande de med kalde nudler som allerede er blandet med saus. Det blir en form for kald nudelsalat med varm laks på toppen.
Er du glad i enkle fiskemiddager kan jeg også foreslå følgende oppskrifter:
- thai laks med brokkoliris
- kremet pasta med laks, spinat og erter
- fiskecurry med torsk på 1,2,3
- ovnsbakt torsk med urtepanering
- enkel ramen med laks
- enkel fisketaco med laks
Nydelige smaker. Også god med ris til, selv om man ikke får den deilige nudelsalaten da. 🙂
Hvor mye laks bruker du til 4 personer står ikke noe om det i oppskriften.
Hei Merete
Har nå lagt inn 500g laksefilet i oppskriften. Du kan selvsagt mer eller mindre om det er noen som er mer eller mindre glad i laks 🙂
hilsen
ina