Nydelig pastasalat med reker

Nydelig pastasalat med reker

En nydelig pastasalat med reker ble til på hytta i pinsehelgen. Reker hadde vi til overs fra kvelden før, og picnic var planen for dagen. Dermed ble det pastasalat – med rester av gårsdagens reker. Pastasalaten laget jeg på Instagram stories, og da det var stor interesse for oppskrift får du den nå her. Det er jo gøy å skrive oppskrift når jeg vet at det er mange som venter på den.

Før jeg går videre er det et par ting jeg bare må si om pastasalat.

  • Forholdet mellom pasta og de andre ingrediensen er viktig. Ja, det er en pastasalat, men pastaen er bare en av mange elementer. Pass på at det er en balanse.
  • Ha nok dressing. Tørr pasta er aldri godt. Salaten skal ikke svømme i dressing, men ha nok slik at det er dressing på alt.
  • Smak mens du lager salaten. Dressingen bør smakes før den blandes med salaten, og selve salaten må justeres med salt, pepper, kanskje litt mer urter, kanskje litt mer sitron når den er ferdig.
  • Lag gjerne pastasalaten på forhånd og sett den kjølig. La den komme til romtemperatur før servering, rør om og smak. Kanskje den må justeres litt igjen etter å ha stått litt.
  • Pastasalat er en god anledning til å bruke opp små rester av pasta. Sjekk koketiden og ha de oppi det kokende vannet alt ettersom hvor mye koketid de trenger. Det er bare fint med litt forskjellige former på pastaen.

Det var altså mine tips for en vellykket pastasalat, uavhengig av hvilken pastasalat du lager.

Når det gjelder denne salaten gjelder alt som står over. Du trenger ikke å bruke ferske reker, men det smaker best. Litt jobb å skrelle reker er det, men tro meg, det er det verdt.

Nydelig pastasalat med reker

Synes du det er godt med pastasalat? Ta gjerne en titt på disse oppskriftene også:

Nydelig pastasalat med reker – 4-6 porsjoner

ingredienser
pastasalat
  • 300g pasta, kokt i godt saltet vann og avkjølt
  • 1/2 agurk (stor), i terninger
  • 1 stor rød paprika, i terninger
  • 3-4 vårløk i fine skiver
  • ca. 500g reker, skrelt
  • en god håndfull finhakket myke urter *
dressing
  • 2 gode spiseskjeer majones
  • 2 gode spiseskjeer yoghurt naturell
  • 1/2 hvitløksfedd, finrevet
  • saften av 1/2 sitron
  • salt og pepper
fremgangsmåte

*myke urter = persille, dill, basilikum, koriander, gressløk, og så videre. Bruk det du har og gjerne en blanding.

pastasalat med reker

Ha alle salatingrediensene i en bolle.

Rør sammen alle dressingingrediensene og smak til med salt, pepper, ev. litt mer hvitløk eller mer sitronsaft.

Bland dressingen i salaten.

pastasalat med reker

Og det var det hele!

Det er selvsagt fritt frem for å legge til flere grønnsaker – sukkererter for eksempel. Avokado er også godt!

Håper det smaker!

Kommentarer

  • Reply Liv Marit 2. juli 2023

    Ble veldig god salat! Denne kommer jeg til å bruke igjen. Lagde noe mindre porsjon, bare 200 gram pasta. Syns det ble litt lite reker, vi brukte 500 gram reker urensete, skulle det vært veid opp rensete reker?

  • Reply bjørg sommer 12. juni 2020

    Denne salaten gleder jeg meg til å lage. Nam…….

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »