
En nydelig pastasalat med reker ble til på hytta i pinsehelgen. Reker hadde vi til overs fra kvelden før, og picnic var planen for dagen. Dermed ble det pastasalat – med rester av gårsdagens reker. Pastasalaten laget jeg på Instagram stories, og da det var stor interesse for oppskrift får du den nå her. Det er jo gøy å skrive oppskrift når jeg vet at det er mange som venter på den.
Før jeg går videre er det et par ting jeg bare må si om pastasalat.
- Forholdet mellom pasta og de andre ingrediensen er viktig. Ja, det er en pastasalat, men pastaen er bare en av mange elementer. Pass på at det er en balanse.
- Ha nok dressing. Tørr pasta er aldri godt. Salaten skal ikke svømme i dressing, men ha nok slik at det er dressing på alt.
- Smak mens du lager salaten. Dressingen bør smakes før den blandes med salaten, og selve salaten må justeres med salt, pepper, kanskje litt mer urter, kanskje litt mer sitron når den er ferdig.
- Lag gjerne pastasalaten på forhånd og sett den kjølig. La den komme til romtemperatur før servering, rør om og smak. Kanskje den må justeres litt igjen etter å ha stått litt.
- Pastasalat er en god anledning til å bruke opp små rester av pasta. Sjekk koketiden og ha de oppi det kokende vannet alt ettersom hvor mye koketid de trenger. Det er bare fint med litt forskjellige former på pastaen.
Det var altså mine tips for en vellykket pastasalat, uavhengig av hvilken pastasalat du lager.
Når det gjelder denne salaten gjelder alt som står over. Du trenger ikke å bruke ferske reker, men det smaker best. Litt jobb å skrelle reker er det, men tro meg, det er det verdt.

Synes du det er godt med pastasalat? Ta gjerne en titt på disse oppskriftene også:
- pastasalat med spekepølse og annet godt
- pastasalat med kylling, pesto og soltørkede tomater
- pastasalat med tomat, avokado og mozzarella
- sommerens fargerike pastasalat
- tex-mex pastasalat
- pastasalat med tunfisk
- pastasalat med kylling, bacon og avokado
Ble veldig god salat! Denne kommer jeg til å bruke igjen. Lagde noe mindre porsjon, bare 200 gram pasta. Syns det ble litt lite reker, vi brukte 500 gram reker urensete, skulle det vært veid opp rensete reker?
Denne salaten gleder jeg meg til å lage. Nam…….