Gresk inspirert pastasalat

Gresk inspirert pastasalat

Her har du salaten som går med det meste – gresk inspirert pastasalat.

Når jeg sier at den går med det meste, tenker jeg grillmat – kjøtt eller fugl. Men, salaten kan også nytes uten annet tilbehør også. Salaten er en fullverdig måltid i seg selv.

Utgangspunktet var en klassisk gresk salat – tomater, agurk, feta og rød løk. Men så kom pastaen i tillegg og jeg følte for litt mer smak. Oliven, paprika, persille og kikerter ble lagt til salaten. Så rørte jeg inn en god dressing – en vinaigrette – og suplerte med finhakket fersk persille, sitronskall og godt med salt og pepper. Her gjelder det å smake seg til.

Dette er en type oppskrift som du ikke trenger å følge til punkt og prikke, men en god indikasjon på hvor mye du skal ha av alt. I mine pastasalater trenger ikke pastaen å være hovedpunktet, men heller en del av en helhet, så det er godt med grønnsaker i denne salaten. Liker du mer pasta, er det bare å tilsette mer.

Jeg har brukt en pastatype som kan være litt vanskelig å få tak i – risoni. Den ligner på ris i utseendet, men er selvsagt pasta. Jeg har stort sett hell når jeg leter etter den i innvandrerbutikker, mindre hell i dagligvareforretningen. Jeg foretrekker små pastaformer for denne salaten, bruk det du finner.

Gresk inspirert pastasalat

Er du glad i pastasalater, har jeg mange gode oppskrifter her på bloggen. Ta en titt på disse for eksempel:


SKIKKELIG GODE SALATER

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!

Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.


Gresk inspirert pastasalat – 4-6 porsjoner

ingredienser
pastasalat
  • 250g pasta
  • en boks (400g) kikerter
  • 1/2 agurk i terninger
  • ca. 200g cherrytomater i terninger
  • ca. 20 oliven i terninger
  • 1 paprika i terninger
  • 1/2 rød løk, finhakket
  • 1 ss finhakket frisk persille
  • finrevet skall av 1 sitron
  • 200g fetaost
dressing
  • 2 ss rødvinseddik
  • 4 ss olivenolje
  • 1 hvitløksfedd, finrevet
  • 1/2 ts tørket oregano
  • 2 ts grovkornet Dijonsennep
  • salt & pepper
fremgangsmåte

*jeg brukte risoni – en pasta form som ser ut som riskorn

Gresk inspirert pastasalat

Lag dressingen. Bland sammen ingrediensene og smak til med salt og pepper.

Kok opp pastaen iht. pakkens anvisning.

Hell laken av kikertene og skyll godt.

Hell vannet av pastaen. Hell pastaen og kikertene i en stor bolle og hell  over dressingen. Rør sammen og la det avkjøle.

Mens pastaen avkjøler kan du forberede resten av ingrediensene.

Rør de inn (med unntak av fetaosten) når pastaen er avkjølt og smak til med salt og pepper.

Fordel fetaost på toppen, får du ikke plass til alt kan du servere resten på si.

Gresk inspirert pastasalat

Håper det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »