
Her har du salaten som går med det meste – gresk inspirert pastasalat.
Når jeg sier at den går med det meste, tenker jeg grillmat – kjøtt eller fugl. Men, salaten kan også nytes uten annet tilbehør også. Salaten er en fullverdig måltid i seg selv.
Utgangspunktet var en klassisk gresk salat – tomater, agurk, feta og rød løk. Men så kom pastaen i tillegg og jeg følte for litt mer smak. Oliven, paprika, persille og kikerter ble lagt til salaten. Så rørte jeg inn en god dressing – en vinaigrette – og suplerte med finhakket fersk persille, sitronskall og godt med salt og pepper. Her gjelder det å smake seg til.
Dette er en type oppskrift som du ikke trenger å følge til punkt og prikke, men en god indikasjon på hvor mye du skal ha av alt. I mine pastasalater trenger ikke pastaen å være hovedpunktet, men heller en del av en helhet, så det er godt med grønnsaker i denne salaten. Liker du mer pasta, er det bare å tilsette mer.
Jeg har brukt en pastatype som kan være litt vanskelig å få tak i – risoni. Den ligner på ris i utseendet, men er selvsagt pasta. Jeg har stort sett hell når jeg leter etter den i innvandrerbutikker, mindre hell i dagligvareforretningen. Jeg foretrekker små pastaformer for denne salaten, bruk det du finner.

Er du glad i pastasalater, har jeg mange gode oppskrifter her på bloggen. Ta en titt på disse for eksempel:
- pastasalat med spekeskinke
- pastasalat med kylling, pesto og soltørkede tomater
- pastasalat med tomat, avokado og mozzarella
- sommerens fargerike pastasalat
- tex-mex pastasalat
- pastasalat med tunfisk
- pastasalat med kylling, bacon og avokado

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!
Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.