Du verden så godt det er med vegetarburger altså!
Nå finnes det selvsagt mange varianter, og denne kan du si har en litt tex-mex vri. Svarte bønner er utgangspunktet for burgeren. Burgeren er smaksatt med jalapeno chili, hvitløk og spisskummen blant annet og serveres gjerne med guacomole, syltet løk, tomater og hot sauce.
Ikke din vanlige ost og ketchup burger altså. Selv om det absolutt også er en mulighet.
Vegetarburger er enkle (og billige) å lage. Har du en food processor går det ekstra fort, for det meste av ingrediensene hives bare oppi og så gjør maskinen resten av jobben.
Har du ikke food processor er det ikke noe problem å lage vegetarburger for hånd.
Vegetarburgere kan lages i forkant og fryses (ustekt). Det er derfor en god idé å lage dobbelporsjon når du først lager disse. Spis de su skal og frys de du har til overs . Det er jo helt topp å kunne ta hjemmelagde vegetarburgere fra frysen vet du.
Jeg har stekt denne vegetarburgeren i stekepanne, men det er ingen problem å grille de.
Er du på utkikk etter flere vegetarretter kan vil jeg foreslå at du også tar en titt på disse:
- linsegryte med kikerter og spinat
- pastagrateng med blomkål og purre
- gratinerte nachos med refried beans
- falafel med gresk salat og hummus
- sopp stroganoff