Fløtegratinerte poteter må nesten være det beste som finnes. Det er ikke noe jeg serverer ofte, men når det kommer på bordet er det fest!
Dette er en meget lettvint oppskrift på denne vindunderlige potetretten. Den største jobben er å skjære potetene i fine skiver, men det går raskt om man har en mandolin.
Poteter skrelles heller ikke i denne oppskriften – men de må skrubbes rene om de ikke er det i utgangspunktet. Det sitter mye næring i skallet og jeg har det alltid med der mulig.
Fløten får lov å trekke med hvitløken mens resten forberedes. Dette gjør at du får en jevn fordeling av hvitløkssmaken. Så er det bare å sette det sammen, dekke til til og sette i varm ovn. Når potetene er møre (etter en time cirka) fordeles osten på toppen. Når osten er smeltet og har fått fin farge er potetene klare for servering.
Valg av ost er viktig her. Jeg har brukt en blanding av parmesan og en velutviklet Gruyère. Velg gjerne andre oster om du vil, men tenk på hvordan det vil smake med potetene.
Kan du motstå dette?
Glad i poteter? Kanskje disse oppskriftene kan falle i smak?
- potetkroketter
- boulangère poteter
- skikkelig sprøstekte poteter
- ovnsbakte poteter med timian
- ovnsbakte poteter med eddik
- röstipoteter i form med bacon og egg