Eltefritt brytebrød kan i grunnen lages med alle eltefrie deiger her på bloggen – velg om du vil ha lyst, halvgrovt eller grovt brytebrød (sjekk flere oppskrifter lenger ned i innlegget). Rør sammen deigen og følg anvisningene her for hvordan du lager og steker den.
Deigen trilles nemlig til rundstykker og settes i en form (kakeform, gryte, stekepanne eller annet som tåler å stekes i ovnen). Det er ikke mer vanskelig enn det. Pensle det med egg og strø med frø – det er både pent og gir litt ekstra næring.
Brødet er sjarmerende og passer fint å sette på bordet som tilbehør til et måltid. Server den til supper og gryteretter for eksempel.
Det passer også utmerket nystekt på frokostbordet, på litt late dager der man har tid å samles for en god start på dagen.
Oppskriften er hentet fra den siste boken min Eltefri bakst som kan kjøpes i bokhandel. Den kan også bestilles direkte fra forlaget her.
Hvorfor jeg synes at alle bør bake eltefritt kan du lese om her.
Og her får du forslag på andre eltefrie oppskrifter som du kan bake som brytebrød:
- eltefritt grovbrød
- eltefritt byggbrød
- eltefritt speltbrød
- eltefritt fullkornsbrød
- eltefritt rugbrød
- eltefritt halvgrovt brød
Hei.
Har sett på en del av de eltefrie brød/rundstykke oppskriftene. Men i alle jeg har sett på brukes det tørrgjær! Hvis jeg ønsker å bruke fersk gjær, hvor mange gram for å erstatte 1/4ts tørrgjær? 2 gram?
Hei Vivian
1/4 ts tørrgjær tilsvarer ca. 3g fersk gjær.
hilsen
ina