Ukens oppskrifter

Veloverstått vinterferie til de som vender snuten tilbake til hverdagen, og god vinterferie til de som er på starten av vinterferien sin. 

Jeg har kjent på reiselysten i det siste – jeg savner sårt å ikke kunne besøke venner og familie i det store utlandet. Og jeg savner sol og sommer, som jeg gjerne smaker på i løpet av vinteren ved å reise et varmt sted. 

Heldigvis blir det lysere og lysere dag for dag, og jeg fornemmer slutten av vintersesongen (eller er det bare håp…)

Ukens oppskrifter er preget av den midt mellom sesonger følelsen. Ikke helt klar til å gi slipp på varmende, lune gryteretter (sjekk ut den nye gryteretten i nyhetsbrevet) samtidig som jeg er klar for litt lettere, friske middager (sjekk ut asiatisk laks med salat).

Og du – du må ta en titt på marmorkaken jeg lagde denne uken (på det nye studiokjøkkenet). For en digg kake – sjokolade og appelsin – og helt utrolig enkelt å lage – believe me!

Det var kjaset og maset fra meg denne fredagen, skal bare ønske deg en god helg, en god uke og minne deg på å spise godt!

Pølsepai

Her har du en oppskrift fra bloggen som får litt for lite oppmerksomhet – synes jeg…

Jeg har kalt det for ‘alt-i-ett pølsepai’ i et forsøk på å formidle hvor enkelt dette lages. Ser du nøye etter, kan du se pølsene ligge der i pannen, sammen med litt løk. Disse stekes lett i pannen før du heller en pannekake-lignende røre over det hele og setter pannen i ovnen. Å ja, og så har jeg lagt noen tomater på toppen også. Røren og tomatene stekes i ovnen og du ender opp med denne vidunderlige pai-aktige middagen som trenger kun en frisk salat som tilbehør. 

Er du anglophile, så kjenner du kanskje til denne retten allerede – vel kjent som toad in the hole (don’t ask me why). 

Oppfordrer deg sterkt å handle inn noen gode grove pølser og diske opp med dette en dag. Snarest. 

pølsepai

Kyllinggryte

Lettvint gryterett med kylling, gulrøtter, poteter og annet godt. Anbefales på det sterkeste!

En alt i en gryte kyllinggryte!

Pizza

med løkkompott og chorizo. Ja, det tar litt tid å lage løkkompott, men det er verdt det!

pizza

Kylling med cashewnøtter

Har allerede rukket å bli en favoritt hos mange – blir det en favoritt hos deg også mon tro?

Kylling med cashewnøtter

Asiatisk salat med laks


Smugstarter salatsesongen med denne digge middagen. Er du med?
Asiatisk salat med laks

Pasta med kremet soppsaus

En nydelig pastarett med sopp og spinat.

Pasta med kremet soppsaus

Vegetartaco med sprøstekt blomkål

Har du ikke prøvd denne tacoretten så kan jeg forsikre deg om at den er så god som den ser ut som!

Vegetartaco med sprøstekt blomkål

Marmorkake på 1,2,3

Marmorkake på 1,2,3 med appelsin - så digg!

Eltefritt grovbrød

Når hverdagen er tilbake er det kjekt å kunne bake eget brød – helt uten stress. 

Eltefritt grovbrød
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »