Sier jeg her hjemme at det blir en enkel sashimisalat med laks til middag, møtes jeg alltid med et hurra!
Jeg er ganske sikker på at en her i huset kunne spise sashimi hver dag. Jeg er ikke der, men synes det er kjekt å kunne diske opp med når det er litt travelt, eller når jeg ønsker noe litt lettere til middag.
Her har jeg valgt å lage porsjoner med sashimisalat – like greit egentlig når man vet hvor mange som skal spise. Jeg begynner med ris som jeg har blandet en smaksatt eddik. Frister ikke ris kan du gjerne bytte det ut med quinoa.
Så legger jeg ingrediensene lag på lag opp på risen. Syltet løk bruker jeg om jeg har i kjøleskapet, det er superdigg. Og syltet løk er virkelig ingen sak å lage og veldig, veldig kjekt å ha stående. Det passer godt til sashimisalat for eksempel, og hentes frem hver gang det er noe texmex på gang. Godt på blingsen er det også.
Laksen blander jeg med en enkel dressing, men serverer mer ved siden av for de som vil ha.
Dette er selvsagt ikke den eneste sashimisalaten på bloggen – ta en titt på disse også:
- sashimisalat med chilidressing
- sashimisalat med laks, quinoa og betechips
- sashimisalat med laks og appelsin
- sashimisalat med mangopurée
- laksesashimi med ris og salat