Enkel sashimisalat med laks og ris

Enkel sashimisalat med laks og ris

Sier jeg her hjemme at det blir en enkel sashimisalat med laks til middag, møtes jeg alltid med et hurra!

Jeg er ganske sikker på at en her i huset kunne spise sashimi hver dag. Jeg er ikke der, men synes det er kjekt å kunne diske opp med når det er litt travelt, eller når jeg ønsker noe litt lettere til middag.

Her har jeg valgt å lage porsjoner med sashimisalat – like greit egentlig når man vet hvor mange som skal spise. Jeg begynner med ris som jeg har blandet en smaksatt eddik. Frister ikke ris kan du gjerne bytte det ut med quinoa.

Så legger jeg ingrediensene lag på lag opp på risen. Syltet løk bruker jeg om jeg har i kjøleskapet, det er superdigg. Og syltet løk er virkelig ingen sak å lage og veldig, veldig kjekt å ha stående. Det passer godt til sashimisalat for eksempel, og hentes frem hver gang det er noe texmex på gang. Godt på blingsen er det også.

Laksen blander jeg med en enkel dressing, men serverer mer ved siden av for de som vil ha.

Enkel sashimisalat med laks og ris

Dette er selvsagt ikke den eneste sashimisalaten på bloggen – ta en titt på disse også:

Enkel sashimisalat med laks og ris

ingredienser
Risen
  • 250g ris
  • 4 ss riseddik
  • 2 ss sukker
Laksen
  • 600g laks, sashimikvalitet
  • 6ss soyasaus
  • 6ss riseddik
  • 1 ss sesamolje
Salaten
  • 2 avokado i skiver
  • syltet rødløk
  • frisk koriander
  • vårløk i skiver
  • sesamfrø
fremgangsmåte

Oppskriften på syltet rødløk finner du her. Om du ikke allerede har laget det, begynner du med å lage det først. Rødløken er klar til bruk innen en time.

Kok risen.

Rør sammen riseddik med sukker til sukkeret er oppløst. Rør denne eddiken inn i risen mens den fortsatt er varm. La risen avkjøle noe mens du tilbereder resten av salaten.

Skjær laksen i fine skiver. Bland soyasaus med eddik og sesamolje og hell halvparten av dressingen over laksen.

Dette kan du gjerne gjøre direkte på fjølet. Vend laksen i dressingen, slik at det blir jevnt fordelt.

Enkel sashimisalat med laks og ris

Finn frem 4 skåler og fordel risen mellom de.

Topp med avokadoskiver,

syltet løk og laks med dressing.

Pynt med vårløk, frisk koriander og sesamfrø.

Server med resten av dressingen på si.

Enkel sashimisalat med laks og ris

Håper det smaker!

 

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »