Hvis du vil prøve en ny rett i nærmeste fremtid anbefaler jeg at du prøver deg på denne – en litt spicy kyllingsalat med en spennende dressing.
Som du kanskje allerede skjønner er det er to ting som gjør denne salaten – kyllingen og dressingen.
Eller rettere sagt marinaden til kyllingen og dressingen. Som med de fleste marinader gir den full uttelling når kjøttet har fått lov til å marinere lenge nok. Klarer du å huske på å lage marinaden og legge kyllingen oppi kvelden før får du det aller, aller beste resultatet. Ikke bare får du skikkelig smakfull kylling, men halve jobben er allerede gjort.
Og når du først er i gang, kan du lage dressingen kvelden i forveien også. Da har du virkelig kommet langt på vei!
Ikke vær redd for at dette er for spicy. Hvor spicy det skal være regulerer du selv med marinaden. Tilsett gjerne sriracha til slutt, og smak deg frem til hva du synes er spicy nok. Dressingen er ikke om du fjerne frøene fra chili’en og fungerer som et litt avkjølende element og en kontrast til den den smaksrike kyllingen.
Om du vil servere salaten med ris eller nudler er opp til deg, men dette liker å tilberede samme dag. Kyllingen skal likevel i ovnen, så risen kan koke samtidig. Alt du trenger å gjøre i tillegg er å skjære opp grønnsakene og dandere salaten på skåler. Eller i en bolle. Du trenger selvsagt ikke å lage dette i porsjoner, men kan legge alt opp på et fat eller stor bolle, så kan alle lage sin egen salat.
Er du glad i litt spennende salater, har jeg flere på lur her på bloggen. Ta en titt på disse for eksempel:
- thai (larb) salat med kylling
- spicy kyllingsalat med ris og hummus
- fargerik halloumisalat
- sprøstekt kyllingsalat med en nydelig sennepsdressing
- asiatisk biffsalat
- brokkolisalat med sprøstekte kikerter
Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!
Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.
Litt spicy kyllingsalat med en spennende dressing – 4 porsjoner
Er du opptatt av dyrevelferd? Her kan du lese om hvilke produsenter har best velferd iht. dyrevernalliansen.
Veldig godt med marinaden. Hakket sukkererter og bare presset litt lime over i tillegg til risen og stekt løk og paprika. Mye hvitløk, chili, ingefær og basilikum/løpstikke
Høres digg ut med litt ekstra grønnsaker 🙂