Litt spicy kyllingsalat med en spennende dressing

Litt spicy kyllingsalat med en spennende dressing

Hvis du vil prøve en ny rett i nærmeste fremtid anbefaler jeg at du prøver deg på denne – en litt spicy kyllingsalat med en spennende dressing.

Som du kanskje allerede skjønner er det er to ting som gjør denne salaten – kyllingen og dressingen.

Eller rettere sagt marinaden til kyllingen og dressingen. Som med de fleste marinader gir den full uttelling når kjøttet har fått lov til å marinere lenge nok. Klarer du å huske på å lage marinaden og legge kyllingen oppi kvelden før får du det aller, aller beste resultatet. Ikke bare får du skikkelig smakfull kylling, men halve jobben er allerede gjort.

Og når du først er i gang, kan du lage dressingen kvelden i forveien også. Da har du virkelig kommet langt på vei!

Ikke vær redd for at dette er for spicy. Hvor spicy det skal være regulerer du selv med marinaden. Tilsett gjerne sriracha til slutt, og smak deg frem til hva du synes er spicy nok. Dressingen er ikke om du fjerne frøene fra chili’en og fungerer som et litt avkjølende element og en kontrast til den den smaksrike kyllingen.

Om du vil servere salaten med ris eller nudler er opp til deg, men dette liker å tilberede samme dag. Kyllingen skal likevel i ovnen, så risen kan koke samtidig. Alt du trenger å gjøre i tillegg er å skjære opp grønnsakene og dandere salaten på skåler. Eller i en bolle. Du trenger selvsagt ikke å lage dette i porsjoner, men kan legge alt opp på et fat eller stor bolle, så kan alle lage sin egen salat.

Litt spicy kyllingsalat med en spennende dressing

Er du glad i litt spennende salater, har jeg flere på lur her på bloggen. Ta en titt på disse for eksempel:

Litt spicy kyllingsalat med en spennende dressing – 4 porsjoner

Er du opptatt av dyrevelferd? Her kan du lese om hvilke produsenter har best velferd iht. dyrevernalliansen.

ingredienser
Kyllingen og marinade
  • 600g kyllinglår uten skinn og ben
  • 2 ss Sriracha saua (chilisaus)
  • 1 ss hoisinsaus
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss brun sukker
  • 1 ss riseddik
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • 2-3 sm ingefær, skrelt og grovhakket
  • 2 hvitløksfedd, grovhakket
dressingen
  • 250ml kokosmelk (en liten kartong)
  • 12 - 15 grener frisk basilikum
  • 1 -2 grønn chili
  • 2 ss peanøtter
  • 1 cm ingefær, skrelt, grovhakket
  • 1 ts fiskesaus
  • 1 lime
  • salt
salaten
  • 1 agurk
  • 100g sukkererter
  • kokt ris eller nudler til 4 personer
  • kokosflak
  • frisk koriander
fremgangsmåte

Litt spicy kyllingsalat med en spennende dressing

Lag marinaden.

Ha alle marinade ingrediensene (ikke kyllingen 😉 ) i en liten food processor og kjør til du har en glatt paste. Har du ikke food processor kan du gjøre dette med en stavmikser. Har du ikke stavmikser kan du gjøre dette for hånd ved å bruke et fint rivjern for å rive ingefær og hvitløk og blande med resten av ingrediensene for hånd.

Skjær kyllingen i mindre biter og bland med marinaden. Legg på lokk og sett kjølig overnatten.

Lag dressingen.

Ha alle ingrediensene (fjern frøene fra chili’en om du ikke vil at dressingen skal være spicy) med unntak av lime og salt i en liten foodprocessor og kjør til glatt. Dette kan også gjøres med en stavmikser.

Har du hverken food processor eller stavmikser finhakkes chili, basilikum, peanøtter og ingefær før det blandes med de andre ingrediensene. Dressingen oppbevares kjølig om du lager denne på forhånd.

Vær oppmerksom på at du lager mer dressing enn det du trenger for oppskriften. Det har jeg gjort med hensikt, fordi den fungerer godt som dressing til andre salater og som dip (til grønnsaker eller chips).

Lag salaten.

Litt spicy kyllingsalat med en spennende dressing

Legg kyllingen på et stekebrett og sett i varm ovn (250ºC) . Stek i ca. 10 minutter til kjøttet er gjennomstekt. Kyllingen kan også stekes i panner (i omganger) eller grilles om du foretrekker. La kyllingen avkjøle.

Kok ris eller nudler mens kyllingen steker.

Skjær agurken på langs og skrap ut frøene i midten med hjelp av en skje. Skjær agurken i fine skiver.

Skjær sukkererter i strimler på langs.

Litt spicy kyllingsalat med en spennende dressing

Nå har du i grunnen alt klart til salaten.

Salaten kan serveres på forskjellige måter. Sett for eksempel alt på bordet og la alle forsyne seg av de forskjellige elementene.

På bildene har jeg lagt opp salaten i porsjoner på tallerkner. Jeg begynner med ris og topper så med agurk, sukkererter og kyllingen. Så ‘pynter’ jeg med frisk koriander, peanøtter og kokosflak.

Alternativt kan du gjør det samme på et stort fat eller i en stor, gjerne litt flat salatbolle.

Litt spicy kyllingsalat med en spennende dressing

Server dressingen og gjerne litt ekstra kokosflak og peanøtter ved siden av for de som vil ha litt ekstra krønsj.

Da er det bare å håpe at det smaker!

LITT SPICY KYLLINGSALAT MED EN SPENNENDE DRESSING

Kommentarer

  • Reply Helene Hoff 14. juni 2021

    Veldig godt med marinaden. Hakket sukkererter og bare presset litt lime over i tillegg til risen og stekt løk og paprika. Mye hvitløk, chili, ingefær og basilikum/løpstikke

    • Reply Mat På Bordet 15. juni 2021

      Høres digg ut med litt ekstra grønnsaker 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »