Fargerik halloumisalat

Fargerik halloumisalat

Jeg har laget en herlig, fargerik Halloumisalat! Og den synes jeg du bør lage du og!

Min erfaring med Halloumi har vært så som så, men denne gangen har jeg bare lovord for denne digge, litt annerledes osten.

Er du ikke kjent med Halloumi er det en proteinrik ost med høy smeltepunkt. Det vil si at du kan steke og grille som du ville ha stekt eller grillet et stykke kjøtt. God Halloumi får da en deilig stekeskorpe og en myk innside. Den er relativ nøytral i smaken, så du må gjerne krydre den under steking (jeg gjør ikke det her i salaten).

Til salaten liker jeg å steke den helt til slutt slik at den fortsatt er litt lunken når salaten serveres.

Halloumi metter så salaten kan gjerne serveres som et måltid i seg selv, gjerne med litt godt brød som tilbehør. Når det er sagt, kan salaten gjerne også serveres som tilbehør til grillmat for eksempel.

Fargerik halloumisalat

Er du glad i gode salater? Du finner en hel del oppskrifter på bloggen, men her er noen jeg er spesielt glad i:


SKIKKELIG GODE SALATER

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!

Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.


Fargerik Halloumisalat – 4-6 porsjoner

ingredienser
Salaten
  • 100g salatblader*
  • 2 gulrøtter, i fine skiver
  • 4-5 reddik, i fine skiver
  • ca. 100g cherrytomater, i båter
  • 1 avokado, i terninger
  • 1 pakke Halloumi
Dressing
  • 100ml olivenolje
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 1 ts Dijon sennep
  • 1 ts honning
  • ca. 2 ts finhakket, frisk persille
Extra
  • sprøstekte kikerter**
  • ristede pinjekjerner
fremgangsmåte

*jeg brukte en pose Middelhavs mix

** oppskrift på ristede kikerter finner du her. 

Lag gjerne dressingen først.

Ha alle ingrediensene i et glass med lokk. Sett på lokket og rist godt. Smak til med salt og pepper.

Lag salaten.

Ha alle salatingrediensene i en bolle og bland.

Skjær Halloumi i skiver på ca. en halv centimeter.

Stek eller grill skivene til de er gyldne. La de avkjøle noe. Riv de så i stykker og fordel over salaten.

Fargerik halloumisalat

Strø kikerter og pinjekjerner over salaten og server med dressing.

Godt (gjerne eltefritt) brød er alltid godt til.

Fargerik halloumisalat

Da er det bare å håpe at det frister å lage!

Fargerik halloumisalat

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »