Jeg har laget en herlig, fargerik Halloumisalat! Og den synes jeg du bør lage du og!
Min erfaring med Halloumi har vært så som så, men denne gangen har jeg bare lovord for denne digge, litt annerledes osten.
Er du ikke kjent med Halloumi er det en proteinrik ost med høy smeltepunkt. Det vil si at du kan steke og grille som du ville ha stekt eller grillet et stykke kjøtt. God Halloumi får da en deilig stekeskorpe og en myk innside. Den er relativ nøytral i smaken, så du må gjerne krydre den under steking (jeg gjør ikke det her i salaten).
Til salaten liker jeg å steke den helt til slutt slik at den fortsatt er litt lunken når salaten serveres.
Halloumi metter så salaten kan gjerne serveres som et måltid i seg selv, gjerne med litt godt brød som tilbehør. Når det er sagt, kan salaten gjerne også serveres som tilbehør til grillmat for eksempel.
Er du glad i gode salater? Du finner en hel del oppskrifter på bloggen, men her er noen jeg er spesielt glad i:
- sprøstekt kyllingsalat
- spinatsalat med tomater, mozzarella og spekeskinker
- pastasalat med spekeskinke
- pastasalat med kylling, pesto og soltørkede tomater
- pastasalat med tomat, avokado og mozzarella
- blomkålsalat med ristede kikerter
- fargerik og sunn byggrynsalat
- asiatisk salat med sprøstekt and
- ristet blomkålsalat med sprøstekte kikerter og avokado
Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!
Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.