Sprøstekt kylling med salat og en kremet sennepsdressing

Sprøstekt kylling med salat og en kremet sennepsdressing

Denne salaten altså! Sprøstekt kylling servert med en stødig salat og en spennende sennepsdressing (som du også kan bruke som dip) er bare en helt genial måltid.

Her er det noe for alle. Og skulle det være ting i salaten man ikke liker, ja da bruker man bare noe annet. Likedan med dressing. Er ikke en senneps-honning dressing helt din greie kan du bytte den ut med denne ranch salatdressingen for eksempel. Den fungerer også godt som dip.

Godt, hjemmebakt brød er alltid godt til og jeg kan anbefale både hvitløksbrød og focaccia som tilbehør.

Sprøstekt kylling og dressing kan du lage på forhånd. Kylling kan gjerne settes i ovnen for å ‘friskes opp’, dvs varmes gjennom og bli sprø igjen mens du lager salaten.

Dressingen kan brukes til mer enn salaten (du vil ha til overs) så hell det over på et glass med lokk og oppbevar den kjølig til en annen salat eller dip til grønnsaker for eksempel.

Sprøstekt kylling med salat og en kremet sennepsdressing

Er du glad i gode salater? Du finner en hel del oppskrifter på bloggen, men her er noen jeg er spesielt glad i:

Sprøstekt kylling med salat og en kremet sennepsdressing – ca. 4 gode porsjoner

Sjekk her hos dyrevernalliansen hvilke kyllingprodusenter som er best på dyrevelferd før du går og handler.

ingredienser
sprøstekt kylling
  • 500 g kyllingfilet i biter
  • 1 egg
  • ca. 200g cornflakes (eller fitness)
  • ca. 100g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts paprika
dressing
  • 50ml dijon sennep
  • 50ml yoghurt (eller rømme)
  • 1 stor spiseskje honning
  • 2 ss olivenolje
  • saften av 1/2 sitron
  • salt, pepper
salat
  • ca. 100g crispy salat
  • 1- 2 gulrøtter i fine skiver
  • 3-4 reddik i fine skiver
  • 1 agurk, i biter
  • 2 selleristang i fine skiver
  • ca 100g sukkererter i biter
  • ca. 200g cherry tomater, delt i 2 eller 4
fremgangsmåte

Sprøstekt kylling med salat og en kremet sennepsdressing

Begynn med dressingen.

Bland alle ingrediensene sammen og smak til med salt og pepper. Det kan hende du vil trenge mer sitronsaft også.

Så er det kyllingens tur.

Skjær kyllingen i biter. Her bestemmer du selv hvor store biter du ønsker – om du skal kunne få hele i munnen med en gang eller om de skal være store nok til å kunne dippe om du får lyst til det.

Pisk egget sammen i en skål og smaksett med litt salt og pepper.

Knus cornflakes (eller Fitness om du bruker det) og bland med mel og krydder.

Ha kyllingen i egget og vend godt .

Ha kyllingen, et stykke om gangen i cornflakes blandingen og press kyllingen godt ned i blandingen. Jeg liker å klemme litt på den slik at det sitter riktig godt på. Legg kyllingen på et brett…

og fortsett til alle kyllingstykkene har fått panering.

Sprøstekt kylling med salat og en kremet sennepsdressing

Stek kyllingen i omganger i margarin eller olje. Når kyllingen har fått farge og er gjennomstekt (tid vil varierer alt ettersom hvor store kyllingstykkene er) legges de over på et fat dekket med tørkepapir.

Lag salaten.

Ha alle salat ingrediensene i en stor salatbolle og topp med noe av kyllingen.

Sprøstekt kylling med salat og en kremet sennepsdressing

Server resten av kyllingen og dressingen ved siden av.

Sprøstekt kylling med salat og en kremet sennepsdressing

Husk at det er godt å dippe kyllingen i dressingen…

 

Kommentarer

  • Reply Monica 28. august 2020

    Denne salaten ble en hit her i heimen, nydelig.

  • Reply Silje 20. juli 2020

    Linken til ranchdressingen virker ikke:(

    • Reply Mat På Bordet 19. august 2020

      Fiksa det Silje – bør funke nå 🙂
      ina

  • Reply Kenneth Vest 26. juni 2020

    Hallo
    Jeg får med store glede min fredags e-poster, og klikker meg, gladelig videre til selve oppskriften, men selv om det meste er godt er der jo altid noen som vekker mere lykke en andre, og som man har lyst at gemmme. Og nu kommer en har du en glyp ide/tips til hvordan jeg glemmer disse.. vil helst ikke skrive ut
    Kenneth

    • Reply Mat På Bordet 19. august 2020

      Hei Kenneth

      Jeg bruker Pinterest.com for å samle ideer/oppskrifter.
      Der kan du lage såkalte brett slik at du kan organisere det du sparer på.
      Veldig enkelt å bruke og en super måte å holde ideer/oppskrifter organisert uten å måtte skrive alt ut 🙂
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »