Nydelig vegetarlasagne med spinat, ricotta og fetaost

Nydelig vegetarlasagne med spinat, ricotta og fetaost

Her får du nok en nydelig vegetarlasagne, denne gangen med spinat, ricotta og fetaost.

Dette er hva jeg vil kalle en lettvint lasagne – det er kun en saus som skal lages. Så legges saus, fetaost og lasagneplater lagvis i en form før du setter det hele inn i ovnen for å steke.

Stek lasagnen med en gang, eller sett den kjølig og stek den senere om du er flink til å planlegge.

Jeg har stekt min lasagne i 2 brødformer slik at jeg kunne gi bort den ene. Alternativt kan du du fryse lasagne nr. 2 og ta den frem en dag du trenger en hjemmelaget ferdigmiddag. Smart, ikke sant?

En ting å legge merke til er at denne lasagnen har ganske mange lag. Vanligvis ligger jeg på ca. 3-4 lag med lasagneplater, denne har hele 7 lag! Hvor mange lag du ønsker regulerer du selv ved å øke mengde med fyll mellom lagene slik at du bruker mindre pasta om det er det du ønsker. Personlig synes jeg det ble en god balanse mellom fyll og pasta, men gjør som du ønsker.

Hva serverer man til lasagne? Vel, jeg foreslår en grønn salat (gjerne litt forskjellig typer salater) med en litt syrlig vinaigrette. Dette lager du lett mens lasagnen står i ovnen.

Ja, og som med alle lasagne har denne også godt av å stå 10-15 minutter før servering. Ikke bare får lasagnen ‘satt’ seg, men smaken kommer også bedre fram når maten ikke er glovarm.

Nydelig vegetarlasagne med spinat, ricotta og fetaost

Er du glad i lasagne kan jeg også foreslå følgende varianter – både med og uten kjøtt…..

Nydelig vegetarlasagne med spinat, ricotta og fetaost – 8-10 porsjoner

ingredienser
  • 1 løk i fine skiver
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 450g frossen spinat
  • 100g smør eller margarin
  • 100g hvetemel
  • 700ml melk
  • 250g ricotta
  • 50g revet parmesan
  • salt, pepper
  • 14 lasagneplater
  • 200g fetaost
  • en god håndfull pinjekjerner
fremgangsmåte

Ovn temp. 200°C

2 små brødformer eller en firkantet form ca.20x20cm

Stek løken i litt olivenolje til myk, tilsett hvitløk. Fordel frossen spinat i pannen, sett på lokk og la spinaten tine over svak/middels varme. Rør av og til.

Lag hvitsaus i mens. Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Stek noen minutter for å bli kvitt melsmaken.

Tilsett 1/4 av melken og rør inn. Bruk gjerne en visp slik at det ikke klumper seg. Tilsett mer og mer melk under omrøring til du har en glatt og fin saus. La det koke opp.

Trekk fra varmen og rør inn ricotta. Rør så inn parmesan og smak til med salt, pepper og ev. litt revet muskattnøtt om du liker smaken.

Sett 4-5 spiseskjeer av sausen til side.

Spinaten bør være tint til nå. La det gjerne koke litt uten lokk for å kvitte deg med litt væske. Rør spinaten inn i sausen.

Smak til igjen med salt, pepper eller mer muskattnøtt om du bruker det.

Så er det bare å sette i gang og ‘bygge’ lasagne.

Tips – kle brødformer med bakepapir og la nok papir henge over sidene. Overhenget gjør det enkelt å  løfte lasagne ut av formen når den er ferdigstekt. 

Nydelig vegetarlasagne med spinat, ricotta og fetaost

Begynn med å legge noen spiseskjeer saus i bunnen av formen og topp med litt fetaost.

Legg en plate med lasagne på toppen. Og ja – min form var nesten like stor som lasagneplatene! Om du ikke har samme størrelse kan du knekke lasagnen slik at den passer.

Fortsett med å legge lag på lag med saus og lasagneplater.

Lager du 2 former er det lurt å gjøre dette parallelt slik at du ikke ender opp med for lite eller for mye saus til den du setter sammen sist.

Fordel sausen som du satt til side på toppen til slutt og strø med pinjekjerner.

Dekk formen(e) med aluminiumsfolie og sett i varm ovn.

Stek i 30 minutter. Stikk en pinne gjennom lasagnen for å se om pastaen er al dente – det skal være litt motstand.

Ta av folien og stek i 10-15 minutter til, til toppen har fått farge.

Nydelig vegetarlasagne med spinat, ricotta og fetaost

La gjerne lasagne stå 10-15 minutter før servering.

Skjær lasagne i skiver og server – gjerne med en frisk grønn salat som tilbehør.

Nydelig vegetarlasagne med spinat, ricotta og fetaost

Da er det bare å håpe at det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »