✨GODT NYTT ÅR!✨ |
Jeg håper du hadde fine feriedager, at du fikk være sammen med de du er glad i og at dere koste dere med alt som er godt med julen.
Jeg håper også at du er godt i gang med det nye året! Her har det vært en litt treg start, men ‘maskineriet’ settes langsomt i gang igjen nå. Det er godt å være tilbake på studiokjøkkenet og etter en aldri så liten opprydding ble det to nye oppskrifter på bloggen forrige uke.
Begge er ‘alt i en gryte’ middager, der hele middagen lages i en gryte. Jeg tipper at du skjønte det, men forklarte det bare for sikkerhetsskyld… Begge oppskriftene er med i ukens oppskrifter i tillegg til andre gode, litt ‘lettere’ oppskrifter som jeg tipper du er på utkikk etter, etter julens utskeielser.
Ønsker deg en nydelig uke – lag deg noe godt!
UKENS OPPSKRIFTER
Asiatisk ribbe
Er du ikke helt lei ribbe enda kan du diske opp med denne varianten! Stekt med asiatisk krydder og servert med friske, sprøe grønnsaker, myke bao buns (du finner de i frysedisken i litt større matbutikker) og hoisin saus. Og skikkelig sprøstekt svor selvsagt.
Estragon kylling
Kylling, spinat, ruccola og ris i en saus av vin, kraft og crème fraîche. Så digg!
Kylling i en honning og senneps saus
Et alternativ til estragon kylling – litt mer rustikk med poteter og bønner, men like godt!
Fiskecurry med torsk på 1,2,3
Ute etter en rask fiskemiddag? Denne lager du på 1,2,3!
Bygg- og bønnesalat
Kan gjerne serveres som tilbehør til middag – resten kan fordeles i glass eller bokser som lunsj utover uken.
Ristet blomkålsalat
Ja, dette er en blomkålsalat! – med avokado, sprøstekte kikerter, agurk, byggryn og masse annet godt.
Karrisuppe på 10 minutter
Når du trenger middag i en fei kan du diske opp med denne på 10 minutter. Sånn cirka.
Fiskekaker av laks
Fiskekaker med en aldri så liten fransk vri.
Thai nudelsalat
Masse grønnsaker blandet med nudler og en aldeles nydelig peanøttdressing.

Da er det bare å håpe at du fant noen oppskrifter som du fikk lyst å lage i uken som kommer!
ina