Oppskriften på en saftig og syrlig sitronkake med lime og valmuefrø har jeg hentet frem fra bloggarkivet.
Jeg lagde kaken i forbindelse med en lunsj forrige uke, finpusset litt på oppskriften, bakte den i en rund kakeform i stedet for en firkantet en og tok nye bilder.
Kaken var god i utgangspunktet, men nå er den bare helt vanvittig god (ingen ydmykhet her nei….)
Nå skal det sies at jeg har en forkjærlighet for sitronkake – eller sitronmuffins – med valmuefrø. Det finnes ikke noe bedre å servere til en kopp kaffe rett og slett. Og ja, jeg velger en saftig og syrlig sitronkake (eller muffins) foran sjokoladekake (eller muffins) anyday!
Så hva er hemmeligheten med denne kaken som gjør den så god?
Ikke noe annet enn godt med sitron- og limesaft, og finrevet skall av begge.
Det er også viktig at du bruker myk smør. Ta den gjerne ut kvelden før (eller noen timer før) og la den stå på benken. Og bruk romtempererte egg. Ta egg ut av kjøleskapet altså om du oppbevarer de der samtidig som du tar ut smøret.
Det er en god idé å gi sitron og lime en aldri så liten skrubb siden du skal bruke skallet i røren. Hold de gjerne under varmt vann og skrubb de med en grønnsaksbørste. Tørk de godt før du river skallet.
Her er forresten den opprinnelige kaken. God den og, men nå er den enda bedre!
Er du glad i bakst med sitron har jeg flere godsaker på lur, bare se her:
- doughnuts med sitron og valmuefrø
- eltefrie sitronsnurrer
- vafler med sitron og valmuefrø
- bringebærsnurrer med sitron
- sitronsirup
Er enig med deg, alt med sitron er topp. Men lurer på noe, hva er effekten m lime i tillegg? Nå er jo amalfi i sesong og jeg vil egentlig bare bruke det. Men, om lime er viktig ?
Hei Gunn
Enig med deg, når man får tak i Amalfi-sitroner er det fristende å droppe lime og kun bruke sitroner. Og det er det selvsagt ikke noe i veien for.
Generelt så oppleves sitron som noe søtere enn lime – og lime er litt mer bitter.
Jeg liker kombinasjonen av begge, men igjen så er det ikke noe problem å bruke bare den ene eller den andre.
God bakst!
ina
Nydelig kake.
Min ble litt løs,så den måtte stekes litt lengre.
Mulig jeg sluntra med nøyaktig vekt på melet.
Hyggelig å høre at det likevel smakte 🙂
hilsen
ina