Saftig og syrlig 🍋 sitronkake 🍋 med lime og valmuefrø

sitronkake

Oppskriften på en saftig og syrlig sitronkake med lime og valmuefrø har jeg hentet frem fra bloggarkivet.

Jeg lagde kaken i forbindelse med en lunsj forrige uke, finpusset litt på oppskriften, bakte den i en rund kakeform i stedet for en firkantet en og tok nye bilder.

Kaken var god i utgangspunktet, men nå er den bare helt vanvittig god (ingen ydmykhet her nei….)

Nå skal det sies at jeg har en forkjærlighet for sitronkake – eller sitronmuffins – med valmuefrø. Det finnes ikke noe bedre å servere til en kopp kaffe rett og slett. Og ja, jeg velger en saftig og syrlig sitronkake (eller muffins) foran sjokoladekake (eller muffins) anyday!

Så hva er hemmeligheten med denne kaken som gjør den så god?

Ikke noe annet enn godt med sitron- og limesaft, og finrevet skall av begge.

Det er også viktig at du bruker myk smør. Ta den gjerne ut kvelden før (eller noen timer før) og la den stå på benken. Og bruk romtempererte egg. Ta egg ut av kjøleskapet altså om du oppbevarer de der samtidig som du tar ut smøret.

Det er en god idé å gi sitron og lime en aldri så liten skrubb siden du skal bruke skallet i røren. Hold de gjerne under varmt vann og skrubb de med en grønnsaksbørste. Tørk de godt før du river skallet.

Her er forresten den opprinnelige kaken. God den og, men nå er den enda bedre!

sitronkake

Er du glad i bakst med sitron har jeg flere godsaker på lur, bare se her:

Saftig og syrlig sitronkake med lime og valmuefrø

ingredienser
sitron- og limekake
  • 250g myk smør
  • 200g sukker
  • 4 egg (3 om de er store)
  • finrevet skall av 1 sitron og 3 lime
  • 300g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss valmuefrø
  • saften av 1 sitron og 2 lime (ca 100ml)
  • 1 ts vaniljeekstrakt
syrlig glasur
  • saften av 1 lime
  • melis
  • valmuefrø og finrevet sitronskall til pynt (valgfritt)
fremgangsmåte

Ovn temp. 180°C.

En smurt kakeform (gjerne med løs bunn), smurt og kledd med bakepapir. Diam. 20cm

Pisk smør og sukker hvitt. Dette tar gjerne 5-10 minutter. Husk å skrape ned siden av bollen underveis.

Tilsett egg, ett om gangen. Pisk godt mellom hvert egg. Rør inn sitron- og limeskall.

Bland hvetemel med bakepulver og valmuefrø og rør inn.

Rør inn sitronjus og vaniljeekstrakt.

Ha røren (den vil være ganske tykk) opp i formen og fordel det slik at det ligger jevnt.

Sett formen i varm ovn og stek i 40 minutter. Sjekk med kakepinne om den er ferdig før du tar kaken ut av ovnen. Stikk en kakepinne midt i kaken og trekk den ut. Kommer pinnen ut ren er kaken ferdig stekt.

Saftig og syrlig sitronkake med lime og valmuefrø

La kaken avkjøle helt.

Lag glasuren.

Ha limesaft i en skål og rør inn nok melis til du har en tykkflytende glasur.

Saftig og syrlig sitronkake med lime og valmuefrø

Hell glasuren over toppen av kaken. Det gjør ingenting om det renner litt ned på siden.

Strø med litt valmuefrø og finrevet sitronskall om du ønsker.

Saftig og syrlig sitronkake med lime og valmuefrø

Ja, og da står bare servering igjen….

Saftig og syrlig sitronkake med lime og valmuefrø

Denne kaken er så syrlig og saftig at jeg tror ikke det aldri er et problem å spise den opp.

Kommentarer

  • Reply Gunn 11. februar 2022

    Er enig med deg, alt med sitron er topp. Men lurer på noe, hva er effekten m lime i tillegg? Nå er jo amalfi i sesong og jeg vil egentlig bare bruke det. Men, om lime er viktig ?

    • Reply Mat På Bordet 12. februar 2022

      Hei Gunn
      Enig med deg, når man får tak i Amalfi-sitroner er det fristende å droppe lime og kun bruke sitroner. Og det er det selvsagt ikke noe i veien for.
      Generelt så oppleves sitron som noe søtere enn lime – og lime er litt mer bitter.
      Jeg liker kombinasjonen av begge, men igjen så er det ikke noe problem å bruke bare den ene eller den andre.
      God bakst!
      ina

    • Reply Anne Brit Røste 6. mars 2023

      Nydelig kake.
      Min ble litt løs,så den måtte stekes litt lengre.
      Mulig jeg sluntra med nøyaktig vekt på melet.

      • Reply Mat På Bordet 23. mars 2023

        Hyggelig å høre at det likevel smakte 🙂
        hilsen
        ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »