En sommersalat med masse grønnsaker, fetaost, oliven og sprøstekte kikerter passer godt servert som tilbehør til et måltid eller som et måltid i seg selv. Gjerne med litt godt brød til.
Gjerne et du har bakt selv.
Gjerne eltefritt. 😉
Men, altså, forestill deg at du skal grille noe godt. Om det er kjøtt, fisk, pølser eller flere grønnsaker. Denne sommersalaten er også det perfekte tilbehøret.
Salaten er hva jeg vil kalle en ganske kompakt salat. Her er det nemlig ikke noe salat, bare grønnsaker kuttet opp i biter.
Siden asparges er i sesong, så er de også med. Kokt et øyeblikk før de raskt avkjøles i iskaldt vann og kuttes i biter (hold hodene hele).
Resten av grønnsakene trenger ikke noe videre behandlling – de skal bare skjæres i mindre biter. Tenk på at du ønsker alt i noenlunde samme størrelse når du skjærer de opp.
Prikken over i’en er sprøstekte kikerter. Disse lager du i ovnen (se oppskrift her) eller om du har en airfryer, kan du lage de i den.
Er det noe du finner mange oppskrifter på her på bloggen så er det salater! Om denne salaten ikke akkurat var det du var på utkikk etter, kan du ta en titt på disse:
- Cobb salad – klassisk amerikansk salat med kylling, bacon og avokado
- fargerik halloumisalat
- gresk inspirert couscoussalat
- klassisk potetsalat
- sashimisalat med mangopuré
Fortsatt ingenting som falt helt i smak? Se alle mine salater her.
Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!
Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.