Først og fremst – takk til alle som bidro og støttet Stafett for livet forrige helg i Trondheim!
Med et mål om å samle 5’000.- for Kreftforeningen klarte Matilda å samle inn hele 32’700.- takket være deres hjelp. Alle i laget Happy Feet ble utrolig motivert av en denne givergleden og ikke minst arrangementet, så de er allerede i gang med å planlegge neste års løp:)
Stafetten arrangeres flere steder i landet utover året – ta en titt her om dette kunne være noe for deg.
Så var det høst. Helt offisielt.
Dette er høysesong for norsk frukt og grønnsaker og det er bare å nyte!
Jeg kan virkelig anbefale å drive med litt selvplukk eller å stikke innom gårdsbutikker for å handle. Reko-ringen og Bondens Marked er også ypperlige steder å kjøpe direkte fra bonden.
I ukens oppskrifter har jeg samlet oppskrifter med en preg av høst. Du finner også to oppskrifter på sylting helt nederst i innlegget – på solbærsyltetøy og spicy sylteagurker. Begge anbefales på det sterkeste og er slettes ikke vanskelig å få til.
Nå er det straks avgårde til Vang i Valdres. Der er det forfattersamling med Frisk forlag og jeg gleder meg til flott natur, å treffe inspirerende kollegaer og spise masse god mat. Kanskje det til og med blir badstu og morgenbad på fruen….
Ha en nydelig uke!
klem, ina ❤️
UKENS OPPSKRIFTER
Blomkålburgere
Lag dine egne vegetarburgere!
Her er det ingen fiksfakserier, bare blomkål, fullkornsris, egg, ost og litt krydder. Og apropos krydder, her kan du gjerne leke litt. Kjør på med litt karripulver om du ønsker et indisk preg, eller spisskummen og chili for et meksikansk preg og server med nan brød og chutney eller tortillas og salsa. …..
Og ja, blomkålburgere kan du fryse!
Brokkolisuppe
Her får du en litt spicy brokkolisuppe laget med green curry og rundet av med litt kokosmelk – nam!
Spicy gulrotsuppe
Rød curry paste gir suppen litt futt, kokosmelk runder av smaken – nam denne og!
Alt i ett kremet kyllinggryte
Hils på kremet kyllinggryte med poteter og spinat. Og ja, du trenger bare en gryte!
Fiskegrateng
Fisk og grønnsaker i en kremet saus, toppet med potetmos. Hva mer kan man be om 🙂
Fylte paprika
Akk, så godt! Paprika fylles her med krydret kjøttdeig og toppes med ost. Server med salsa og avokado for en ny tex-mex vri.
Pestosnurrer
Skikkelig gode pestosnurrer med skinke og ost er tingen vet du!
Server de med høstens supper og gryteretter eller bare spis de…
Lag mange slik at du kan legge noen i frysen, for det er alltid kjekt å kunne hente ut en pestosnurr eller to når du har lyst på….
Spicy sylteagurker

Skal du sylte agurker i år, hvorfor ikke gi de en litt spicy vri?
Solbærsyltetøy
Lag syltetøy nå og smak på sommeren midt på vinteren….
Det var alle oppskrifter for denne uken! Jeg håper du fant minst en oppskrift som du fikk lyst å begi deg ut på!